Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

GP Αζερμπαϊτζάν: Νικητής ο Piastri σε έναν δραματικό αγώνα

 Σχολιάστε 
1.714 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2024)
GP Αζερμπαϊτζάν: Νικητής ο Piastri σε έναν δραματικό αγώνα
2 Φωτογραφίες »

- Εμφατική νίκη για τον Oscar Piastri, μετά από μονομαχία με τον Leclerc
- Σύγκρουση μεταξύ Perez και Sainz στη μάχη για την 3η θέση
- Τρίτος ο George Russel μετά το τρακάρισμα, δύο γύρους πριν το τέλος
- Η McLaren πέρασε μπροστά από τη Red Bull στο πρωτάθλημα κατασκευαστών

Εμφατική νίκη για τον Oscar Piastri, μετά από μονομαχία με τον Leclerc

Εντυπωσιακός ήταν ο φετινός αγώνας στους δρόμους του Baku, για το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν με τον Oscar Piastri να παίρνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του την καρό σημαία και τη νίκη. Ο Αυστραλός πιλότος ακολούθησε για 20 από τους 51 γύρους τον Charles Leclerc, που είχε πάρει την pole position και μετά την εκκίνηση κατάφερε να μείνει στην πρώτη θέση. Μάλιστα ο Μονεγάσκος άνοιξε τη διαφορά περίπου στα 5 δευτερόλεπτα στην πορεία του αγώνα, δείχνοντας πως η SF-24 με τον Leclerc στο πηδάλιο είχε τα φόντα να κρατηθεί στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος.

Ωστόσο, ο Piastri οδήγησε σχεδόν αλάνθαστα την MCL38 και προσπέρασε παλικαρίσια τον Leclerc στον 20ο γύρο, στην πρώτη στροφή της πίστας, ενώ μετέπειτα άντεξε την ασφυκτική πίεση που του άσκησε ο τελευταίος στην προσπάθεια να κάνει ανακατάληψη των ηνίων του αγώνα.

Σύγκρουση μεταξύ Perez και Sainz στη μάχη για την 3η θέση

Στον προτελευταίο γύρο, η μονομαχία για την τρίτη θέση και το βάθρο οδήγησε σε μια τρομακρική σύγκρουση με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα στα μονοθέσια των Sergio Perez και Carlos Sainz. Ο Perez που ήταν τρίτος προσπάθησε να προσπεράσει τον δεύτερο Leclerc, αλλά ο τελευταίος αμύνθηκε αποτελεσματικά, κάνοντας τον Checo εύκολη λεία για τον τέταρτο Carlos Sainz. Όμως, κατά την προσπέραση, στην ευθεία ανάμεσα σε 2η και 3η στροφή, είχαν μια μικρή επαφή που οδήγησε σε μια θεαματική σύγκρουση με τα δύο μονοθέσια να καταλήγουν στον τοίχο.


GP Αζερμπαϊτζάν: Νικητής ο Piastri σε έναν δραματικό αγώνα
2 Φωτογραφίες »

GP Αζερμπαϊτζάν: Νικητής ο Piastri σε έναν δραματικό αγώνα

Τρίτος ο George Russel μετά το τρακάρισμα, δύο γύρους πριν το τέλος

Κάπως έτσι ο μέχρι πρότινος πέμπτος στην κατάταξη George Russel βρέθηκε να ανεβαίνει στο πόντιουμ, στην τρίτη θέση, την ίδια στιγμή που ο αγώνας ολοκληρώθηκε υπό το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. 

Στα μετόπισθεν, ο Lando Norris ακολούθησε μια στρατηγική που από την 15η θέση της εκκίνησης, τον έκανε να προσπέρασε τον Max Verstappen και να τερματίστει στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον πέμπτο Ολλανδό. Μάλιστα, ο Norris ήταν ο πιλότος που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο και πήρε τον έναν επιπλέον βαθμό.

Η McLaren πέρασε μπροστά από τη Red Bull στο πρωτάθλημα κατασκευαστών

Αναφορικά με τη βαθμολογία, στο πρωτάθλημα οδηγών, ο Lando Norris μείωσε τη διαφορά του από τον Max Verstappen στους 59 βαθμούς, ενώ στο κατασκευαστών η McLaren προσπέρασε την Red Bull έχοντας προβάδισμα 20 βαθμών (476 η McLaren, έναντι 456 της Red Bull).

Κλείνοντας, ο επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Σιγκαπούρη με τον διάσημο νυχτερινό αγώνα στους δρόμους της πόλης.

Autotriti.gr
Autotriti.gr