Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Γαλλία & Ιαπωνία στηρίζουν την Συμμαχία

1.834 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2019)

To ψυχρό κλίμα μεταξύ Renault και Νissan θέλουν να «ζεστάνουν» οι κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Tα προβλήματα στις σχέσεις της Renault με την Nissan που υπονομεύουν το μέλλον της συμμαχίας ανέλυσαν σε συζήτηση που είχαν η κυβέρνηση της Γαλλίας και αυτή της Ιαπωνίας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο πλευρές έκαναν γνωστό πως ο υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου της Ιαπωνίας, Ηiroshige Seko και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Βruno Le Maire, «επαναεπιβεβαίωσαν την στήριξή τους στην Συμμαχία και εξέτασαν τρόπους με τους οποίους αυτή θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο».

Renault και Nissan είδαν τις σχέσεις τους να διαταράσσονται όταν ο Carlos Ghosn, πρόεδρος ολόκληρής της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο για κατηγορίες περί σπατάλης κεφαλαίων της ιαπωνικής φίρμας. Αυτή η εξέλιξη είχε άμεσο αντίκτυπο λίγους μήνες αργότερα όταν η Νissan δεν έδωσε την στήριξή της για να συμπράξει η Συμμαχία με το FCA Group και ζήτησε από την Renault ανταλλάγματα που δεν έγιναν αποδεκτά από την γαλλική φίρμα.

Οι δύο υπουργοί είχαν επίσης επαφές για μια σειρά άλλους τομείς όπως τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Hyundai
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO