Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H Νissan και η Mitsubishi δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν θυγατρικές εταιρείες της Renault.

Ghosn: «Δεν συγχωνεύονται Renault-Nissan»

2.763 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2018)

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, κ. Carlos Ghosn, η Νissan και η Mitsubishi δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν θυγατρικές εταιρείες της Renault. Τι θα γίνει τελικά με την συγχώνευση;

Την άποψη του για το αν τελικά θα γίνει συγχώνευση μεταξύ της Renault, της Nissan και της Mitsubishi εξέφρασε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Renault-Nissan και CEO της Renault, κ. Carlos Ghosn.

O ίδιος δήλωσε σύμφωνα με το Reuters: «Όποιος θέλει να πείσει την Νissan και την Mitsubishi να γίνουν θυγατρικές της Renault, δεν έχει καμία πιθανότητα. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί να βρούμε ένα σύστημα, παρόμοιο με αυτό που έχουμε σήμερα και δουλεύει πολύ καλά, ώστε να συνεχίσουμε στο μέλλον, ανεξάρτητα το ποιος ηγείται της συμμαχίας». Aπό την άλλη πλευρά, δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που, ο CEO της Νissan Ηiroto Saikawa, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είπε ότι μια πλήρης συγχώνευση δεν συζητείται καν από τα μέλη της Συμμαχίας κάτω από καμία μορφή. ..
 
Η Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi είναι μια πρωτόγνωρη συνεργασία στον κόσμο της αυτοκίνησης καθώς αν και πρόκειται για τρεις διαφορετικές εταιρείες, έχουν την ίδια ηγεσία και κοινή ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στα πρότυπα άλλων μεγάλων γκρουπ όπως τα FCA Groupe και VW Group. Σε περίπτωση μάλιστα που τελικά συγχωνευτούν, οι συνολικές πωλήσεις των τριών αυτών εταιρειών θα κάνουν την Συμμαχία, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο, μπροστά από την Τοyota και την VW.

Αυτή την στιγμή, η Renault διατηρεί το 43,4% των μετοχών της Nissan έχοντας το δικαίωμα ψήφου σε κάποια εταιρικά ζητήματα ενώ η ιαπωνική μάρκα διατηρεί το 15% της Renault χωρίς όμως κάποιο δικαίωμα ψήφου.
 

Hyundai
TA 4 THELO PSAXNO