Αυτά είναι τα μυστικά για να κρατήσουν παραπάνω τα ελαστικά σου!

Αυτά είναι τα μυστικά για να κρατήσουν παραπάνω τα ελαστικά σου!

2.273 Επισκέψεις στο άρθρο

Σωστή πίεση και αποφυγή ανωμαλιών είναι σωτήρια για τα ελαστικά.
Αλλαγή «μπρος-πίσω» κάθε 10.000 χλμ. κι ευθυγράμμιση 2 φορές το χρόνο!
Τα ελαστικά 4 εποχών στοιχίζουν παραπάνω, αλλά κάνουν και περισσότερα.
Χαμηλό προφίλ και ταχύτητα «σκοτώνουν» πιο γρήγορα το λάστιχο!

Σωστή πίεση και αποφυγή ανωμαλιών είναι σωτήρια για τα ελαστικά

Όπως έχουν αναφέρει ξανά, τα ελαστικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια μας. Οπότε πρέπει πάντα να είναι σε καλή κατάσταση και να προχωράμε σε άμεση αλλαγή όταν έχει έρθει η «ώρα» τους. Παρόλο αυτά καλό είναι να ακολουθάμε μερικούς κανόνες ώστε να παρατείνουμε όσο το δυνατόν τη διάρκεια ζωής τους. Ξεκινάμε με την αποφυγή των ανωμαλιών, οι οποίες όχι μόνο φθείρουν πιο γρήγορα τα ελαστικά, αλλά πολλές φορές μπορούν να προκαλέσουν το άμεσο σκίσιμο τους και να μπούμε σε περιπέτειες. Επίσης η σωστή πίεση είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού εκτός ότι μας γλιτώνει 400 ευρώ το χρόνο από καύσιμο, δεν αφήνει το λάστιχο να φθαρθεί ανομοιόμορφα.

Αλλαγή «μπρος-πίσω» κάθε 10.000 χλμ. κι ευθυγράμμιση 2 φορές το χρόνο

Ένα βασικό στοιχείο που βοηθάει τα ελαστικά να αντέξουν παραπάνω είναι εναλλαγή τους «μπρος-πίσω», μιας και επιτρέπει μια πιο ομοιόμορφη φθορά. Μάλιστα σε συνδυασμό με μια καλή ευθυγράμμιση, η συνολική φθορά θα είναι σαφώς μικρότερη, με αποτέλεσμα να παρατείνεται αρκετά η διάρκεια ζωής των λάστιχων σας. Συνιστούμε να εναλλάσσετε τη θέση κάθε 10.000 χλμ. και να ελέγχετε την ζυγοστάθμιση των τροχών, και την ευθυγράμμιση 2 φορές το χρόνο.

Τα ελαστικά 4 εποχών στοιχίζουν παραπάνω, αλλά κάνουν και περισσότερα

Αν και στην Ελλάδα είμαστε fan των θερινών ελαστικών, τα 4 εποχών μπορούν να αποδεχτούν σωτήρια για την τσέπη μας. Στοιχίζουν μεν παραπάνω, αλλά λόγω διαφορετικής σχεδίασης και τεχνολογίας, εκτός ότι τα κορυφαία μοντέλα αντέχουν συνήθως περισσότερα από τα «μιας εποχής», προσφέρουν καλές επιδόσεις σε όλες τις καιρικές συνθήκες, κάνοντας μερικές φορές ακόμα και τις αλυσίδες αχρείαστες.

Χαμηλό προφίλ και ταχύτητα «σκοτώνουν» πιο γρήγορα το λάστιχο

Τα ελαστικά με χαμηλό προφίλ είναι πολύ πιο ευαίσθητα σε κακοτεχνίες, μιας και τα μικρότερα πλευρικά τοιχώματα δεν μπορούν να απορροφήσουν το ίδιο αποτελεσματικά τους κραδασμούς του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να φθείρονται σαφώς πιο γρήγορα από αντίστοιχα ελαστικά με μεγαλύτερο προφίλ. Επίσης σημαντικό ρόλο για τη διάρκεια ζωής του ελαστικού παίζει ο δείκτης φορτίου και ταχύτητας, με τον πρώτο να αφορά το μέγιστο βάρος που μπορεί να «σηκώσει» το λάστιχο και τον δεύτερο τη μέγιστη ταχύτητα οχήματος στην οποία το ελαστικό αναμένεται να λειτουργήσει σωστά. Αν η επιλογή δεν «καλύπτει» τις ανάγκες ή τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, εκτός από την πιο γρήγορη φθορά, υπάρχει άμεσος κίνδυνος κι ως προς την ασφάλεια των επιβατών.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda