ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Για πόσο θα κρατήσει ακόμη η «μούρη» που πουλάει η Tesla;

Για πόσο θα κρατήσει ακόμη η «μούρη» που πουλάει η Tesla;

3.474 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2024)

- Η Tesla έγινε μόδα ως το νέο και διαφορετικό
- Τα μοντέλα της όμως παλιώνουν χωρίς καμία σημαντική ανανέωση
- Ο ανταγωνισμός είναι απίστευτος & η εικόνα του φρέσκου χάνεται στα Tesla
- Τα προβλήματα της Tesla είναι πολλά και μένουν χωρίς βελτίωση

Η Tesla έγινε αμέσως μόδα στην Ελλάδα ως το νέο και διαφορετικό

H Tesla μέσα σε λίγους μήνες έγινε η μεγαλύτερη μόδα στο αυτοκίνητο μετά την Cayenne στη δεκαετία του 2000. Ενώ όμως τότε η μόδα ήθελε Porsche, η Tesla δεν είναι ακριβώς το ίδιο, και ο ντόρος γύρω από τη μάρκα φαίνεται να σβήνει. Πότε θα περάσει όμως η μόδα τελικά;

Στην Ελλάδα οι μόδες από το εξωτερικό μπορεί να έρχονται με λίγη καθυστέρηση, έρχονται όμως σαν τσουνάμι. Όπως περίπου ήρθαν και τα χιλιάδες Tesla μεταχειρισμένα εισαγωγής που αγοράστηκαν στο τέλος ζωής τους σε διάφορες αγορές και πουλήθηκαν χρυσά στην Ελλάδα ως νέο και διαφορετικό. Και ήταν. Τα άλλα ηλεκτρικά ήταν στα σπάργανα, και τα αυτοκίνητα της Tesla έπαιζαν σε ταινίες, σειρές και όλο το Youtube. Ο Έλληνας θαμπώθηκε.
 

Τα μοντέλα της παλιώνουν χωρίς καμία σημαντική ανανέωση

Όμως για πόσο μπορεί να πουλάει το ίδιο μοντέλο χωρίς ούτε καν facelift; H λογική της Tesla είναι πως δεν αλλάζει το προιόν, όπως δεν το έχει αλλάξει η Coca Cola, ώστε να κρατάει την αξία του. Όμως τα αυτοκίνητά της παλιώνουν, και μάλιστα το Model S είναι ήδη 12+ ετών, χωρίς αντικαταστάτη στον ορίζοντα. Αυτό φυσικά βοηθάει τις πωλήσεις, αν και πολλοί ήδη το φυσάνε και δεν κρυώνει, αφού πλήρωσαν τα «μαλλιά» τους για μεταχειρισμένο, ή και για καινούργιο, βλέποντας αργότερα τη μία μείωση τιμής μετά την άλλη.
 

Ο ανταγωνισμός είναι απίστευτος & η εικόνα του φρέσκου χάνεται στα Tesla

Και φυσικά οι μειώσεις τιμών γίνονται γιατί ακριβώς τα μοντέλα είναι παλιά, από τη μία, και από την άλλη ο ανταγωνισμός είναι απίστευτος. Τόσο οι παραδοσιακοί κατασκευαστές με τα νέα τους ηλεκτρικά πήραν πίσω το κομμάτι που τους αναλογούσε, όσο και οι νέες μάρκες, σαν την Tesla, κάνουν τώρα το δικό τους «κομμάτι» με τη φρεσκάδα τους και την εικόνα του διαφορετικού.
 

Τα προβλήματα της Tesla είναι πολλά και μένουν χωρίς βελτίωση

Βάλε τώρα και τα μύρια όσα προβλήματα που βγάζουν τα μοντέλα της Tesla, και παρότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τους τα κρύβουν, κάνουν πάταγο στο Youtube και τις ειδήσεις. Ακόμη περισσότερο και χάρη στην επιμονή της μάρκας να μην κάνει απολύτως τίποτε για να διορθώσει γνωστά προβλήματα ή να αλλάξει γνωστές γκάφες στη παραγωγή αλλά και την εργονομία.
 
Ακόμη κι έτσι όμως η μόδα της Tesla ακόμη κρατάει στην Ελλάδα, αν και στο εξωτερικό έχει ήδη περάσει. Και αυτό θα έρθει όμως στην Ελλάδα με μια καθυστέρηση, αλλά πότε; Πότε θα περάσει η μόδα και η Tesla δεν θα μπορεί να πουλήσει μούρη; Τι λες;

Toyota
ΜΟΤΟ