Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε. ενέκρινε την εξαγορά ποσοστού της Mitsubishi από τη Nissan.

Η επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε. ενέκρινε την εξαγορά ποσοστού της Mitsubishi από τη Nissan.

Για ψίχουλα… η Mitsubishi στα χέρια της Nissan

4.454 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2016)

Η Nissan αγόρασε σε… τιμή ευκαιρίας το 34% της Mitsubishi και η επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε εν τέλει την εξαγορά. Δείτε πόσα έδωσε η Nissan και τι σκοπεύει να κάνει.

Αναμενόμενη ήταν μάλλον η απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνει την εξαγορά του 34% της Mitsubishi από τη Nissan. Εξάλλου ο ίδιος ο CEO της κοινοπραξίας Nissan – Renault, Carlos Ghosn, είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξή του στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού σίγουρος για την έγκριση της επιχειρηματικής κίνησης, από τις αρμόδιες αρχές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Θυμίζουμε πως η κίνηση από τη Nissan έγινε αστραπιαία, αμέσως μετά την παραδοχή της Mitsubishi τον περασμένο Απρίλιο, ότι εδώ και 25 χρόνια εξέδιδε παραποιημένα στοιχεία καταναλώσεων και ρύπων για πολλά από τα αυτοκίνητά της, τα οποία αφορούσαν αποκλειστικά την ιαπωνική αγορά, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 625.000 οχήματα.
 
Η πρόταση που κατέθεσε η Nissan και έγινε αποδεκτή από τη Mitsubishi ήταν 1,9 δισ. ευρώ, τιμή  η οποία θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλή από τους εκτιμητές, καθώς υπολογίζεται πως υπό άλλες συνθήκες, για το ίδιο μερίδιο θα έπρεπε να καταβληθεί υπερδιπλάσιο τίμημα.

Όσον αφορά τα σχέδια του αφεντικού της συμμαχίας Renault-Nissan, αυτά δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Παρόλα αυτά ο ίδιος κάνει λόγο για μεγαλεπήβολα σχέδια και για ισότιμες μάρκες που μόνο να κερδίσουν έχουν η μία από την άλλη. Όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με τις Renault – Nissan, απλώς θα προστεθεί στην παρέα και η Mitsubishi. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ίδιος, ο οποίος φρόντισε να υπενθυμίσει πως οι δύο ιαπωνικές εταιρείες έχουν ήδη στενές σχέσεις στη χώρα τους, καθώς συνεργάζονται σε αρκετούς τομείς.

Μένει λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης συνεργασίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
20YEARS BEST SELLERS