Γιατί Mercedes-Benz σημαίνει πολυτέλεια

43.839 Επισκέψεις στο άρθρο
Γιατί Mercedes-Benz σημαίνει πολυτέλεια
3 Φωτογραφίες »

- Έχει εκλεπτυσμένη σχεδίαση & άφθονη εσωτερική πολυτέλεια
- Με επαναστατικό ψηφιακό «μωσαϊκό» & τεχνολογίες MBUX
- Βιώσιμη γκάμα κινητήρων με ηλεκτρικά, Plug-in hybrid & ήπια υβριδικά μοντέλα

Έχει εκλεπτυσμένη σχεδίαση & άφθονη εσωτερική πολυτέλεια

Γιατί Mercedes-Benz σημαίνει πολυτέλεια. Αυτή είναι η απάντηση σε όποιον ρωτά πού ξεχωρίζει η luxury γερμανική μάρκα. Και μιλάμε για μία πολυτέλεια που έχει διάφορες εκφάνσεις, όπως η εκλεπτυσμένη και κομψή σχεδίαση. Η Mercedes ονομάζει αυτή τη λογική «αισθησιακή αγνότητα» (Sensual Purity) και την έχει κτήμα της από τότε που δημιουργήθηκε, 120 και πλέον χρόνια.
 
Αυτή η σχεδιαστική φιλοσοφία μεταφέρεται και στον εσωτερικό διάκοσμο μίας Mercedes, όπου η έννοια της πολυτέλειας βρίσκει διαφορετικό πεδίο εφαρμογής. 'Απαντες γνωρίζουν για το υψηλό επίπεδο κατασκευής μίας Mercedes κι αυτό αποτυπώνεται με τα εξαιρετικά υλικά και τις προσεγμένες πινελιές, ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Με επαναστατικό ψηφιακό «μωσαϊκό» & τεχνολογίες MBUX

Από εκεί και πέρα, κάθε καινούργιο μοντέλο της Mercedes φροντίζει να συμβαδίζει με τις σύγχρονες ψηφιακές επιταγές ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Κύριος εκφραστής του infotainment είναι το δημοφιλές σύστημα MBUX (Mercedes-Benz User Experience) που στην κορυφαία εκδοχή του συνδυάζεται με μία ενιαία υπερ-οθόνη μήκους 141 εκατοστών! Αναφερόμαστε στην Superscreen της νέας Mercedes E-Class, που αφήνει τον συνοδηγό να βλέπει video, να λύνει Sudoku ή να παίζει... Angry Birds. Και φυσικά οι τεχνολογίες δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει κάμερα που κάνει zoom και βιντεοκλήσεις, υπάρχει άριστος φωνητικός έλεγχος για να ρυθμίσεις τον κλιματισμό, υπάρχει ατμοσφαιρικός φωτισμός που
ανοιγοκλείνει μόνος του (π.χ. όταν σκύβεις στο ντουλαπάκι του συνοδηγού).


Η εικόνα στην καμπίνα της Mercedes E-Class είναι ομολογουμένως «ψαρωτική» και σε αυτή συνηγορούν η ποιότητα των υλικών, η πολυτέλεια, η τεχνολογία και φυσικά η οθονάρα που «πιάνει» όλο τα ταμπλό.
3 Φωτογραφίες »

Η εικόνα στην καμπίνα της Mercedes E-Class είναι ομολογουμένως «ψαρωτική» και σε αυτή συνηγορούν η ποιότητα των υλικών, η πολυτέλεια, η τεχνολογία και φυσικά η οθονάρα που «πιάνει» όλο τα ταμπλό.

Βιώσιμη γκάμα κινητήρων με ηλεκτρικά, Plug-in hybrid & ήπια υβριδικά μοντέλα

Σε επίπεδο κινητήρων, η Mercedes-Benz διαθέτει μία πλήρη γκάμα επιλογών, με έντονο «πράσινο» αποτύπωμα. Καταρχάς υπάρχει η σειρά EQ με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε αριθμό αυτοκίνητων ηλεκτρική γκάμα, η οποία ξεκινά από το segment των οικογενειακών SUV, Mercedes EQA και EQB. Συνδυασμό θερμικής και ηλεκτρικής τεχνολογίας έχουν τα Plug-in hybrid μοντέλα (EQ Power), τα οποία ξεχωρίζουν για τις... τριψήφιες αυτονομίες τους (πάνω από 100 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία η PHEV C-Class). Τέλος, υπάρχουν και ήπια υβριδικές εκδόσεις στα πιο συμβατικά μοντέλα (π.χ. A-Class και GLA), μία τεχνολογία που μειώνει την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το οικολογικό προφίλ της Mercedes.
 

ford
SEAT