Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Γίνε «ντετέκτιβ» της Ferrari για μοντέλα-απομιμήσεις

Γίνε «ντετέκτιβ» της Ferrari για μοντέλα-απομιμήσεις

1.701 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2023)

- Τάζει δώρο σε όποιον καταδώσει μοντέλo-απομίμηση
- Παίρνουν στα σοβαρά την υπεράσπιση της μάρκας τους
- 600 δισεκατομμύρια η αγορά των μοντέλων-απομιμήσεων

Τάζει δώρο σε όποιον καταδώσει μοντέλο-απομίμηση

Δεν τίθεται θέμα υπογραφής επίσημου συμβολαίου, αλλά η υπερπολυτελής ιταλική εταιρία ψάχνει να μας επιστρατεύσει όλους ως ντετέκτιβ στον αγώνα της για την καταπολέμηση της απομίμησης των προϊόντων της. Όπως δημοσίευσε το Road & Track, η εταιρία ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα «Ferrari Anti-Counterfeiting Rewar» και ζητά από οποιονδήποτε να αποκαλύψει απομιμήσεις των νέων ή κλασσικών μοντέλων της, ή και άλλα προϊόντα-μαϊμού και να τα καταδώσει στους ίδιους. Το ποσό ή ποιόν της ανταμοιβής παραμένει μυστήριο, αλλά καθώς φαίνεται το εγχείρημα αυτό προσπαθεί να επιστρατεύσει και άτομα πέραν των «τιφόζι» - των οπαδών δηλαδή, της Ferrari στην Formula 1.
 

Παίρνουν στα σοβαρά την υπεράσπιση της μάρκας τους

Χρόνια τώρα οι αίθουσες των ιταλικών, και όχι μόνο, δικαστηρίων έχουν γίνει πεδίο μάχης για την Ferrari στην προσπάθεια της να προστατέψει την πολυτιμότατα της μάρκας της. Από πολυετείς υποθέσεις για ψεύτικα μοντέλα αμαξιών της φόρμουλα ένα, μέχρι και την άνευ-έγκρισης χρήση του αλόγου που κοσμεί το λογότυπο της. Τον περασμένο Φεβρουάριο μήνυσε μέχρι και φιλανθρωπική οργάνωση επειδή θέλησε να χρησιμοποιήσει την λέξη «Purosangue» στην ονομασία της. Τους διέφυγε μάλλον πως έτσι τιτλοφορεί το SUV της η ιταλική εταιρία.
 

600 δισεκατομμύρια η αγορά των μοντέλων-απομιμήσεων

Δεν είναι δυσεύρετα τα μοντέλα-απομιμήσεις. Το 2019 η εφημερίδα Guardian αποκάλυψε σε άρθρο της εργοστάσιο στη Βραζιλία που κατασκεύαζε απομιμήσεις μοντέλων της Ferrari και της Lamborghini, πλασάροντας τα στην αγορά ως «πρωτότυπα», για το ποσό τον 70.000-100.0000 δολαρίων το ένα. Στην Ευρώπη παρόμοιες επιχειρήσεις λειτουργούν στην Γερμανία κα την Ισπανία, ενώ παγκοσμίως η «αγορά» μοντέλων-απομιμήσεων κοστολογείται στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια.
 

Mercedes
Ford