Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Green NCAP: Στο μικροσκόπιο Mazda2, Ford Puma & DS 3 Crossback

1.838 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2021)

Tα Mazda2, Ford Puma και DS 3 Crossback μπήκαν στο μικροσκόπιο του Green NCAP και απέδειξαν πως τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες μπορούν να είναι πολύ φιλικοί προς το περιβάλλον.

To Green NCAP προχώρησε στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων για τρία δημοφιλή αυτοκίνητα της αγοράς που υποβλήθηκαν σε αυστηρές δοκιμές για να εξεταστεί σε ποιο βαθμό είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Το Mazda2 πρώτευσε στο πιο πρόσφατο τεστ καθώς βαθμολογήθηκε με 3 ½ αστέρια, το Ford Puma βαθμολογήθηκε με 3 αστέρια ενώ το DS 3 Crossback πήρε 2 ½ αστέρια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


3μιση αστέρια για το Mazda2
Το Mazda2 δοκιμάστηκε στην έκδοση με τον 1.500άρη Skyactiv-G κινητήρα βενζίνης και, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα, κρίθηκε εξαιρετικό στον τομέα  της ενεργειακής απόδοσης. Το αυτοκίνητο πήρε επίσης καλή βαθμολογία στις δύο κατηγορίες που αφορούν τον αντίκτυπο που έχει το αυτοκίνητο στο περιβάλλον.

3 αστέρια για το ήπια υβριδικό Puma
Το Puma, το μικρό crossover της Ford, δοκιμάστηκε στην έκδοση με τον ήπια-υβριδικό κινητήρα του 1,0 λίτρου και σημείωσε καλές βαθμολογίες και στις τρεις κατηγορίες (ενεργειακή απόδοση, έλεγχος των αερίων και εκπομπές ρύπων). Το Green NCAP σημείωσε πως το Puma θα μπορούσε να είχε σημειώσει καλύτερη βαθμολογία, εάν δεν είχε βρεθεί υψηλή ποσότητα αμμωνίας, μιας χημικής ένωσης που ελέγχεται από τον οργανισμό, όμως, δεν απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

2μιση αστέρια για το πετρελαιοκίνητο DS 3 Crossback
Το DS 3 Crossback βαθμολογήθηκε με 2 ½ αστέρια, καθώς, όπως το Ford Puma, δυσκολεύεται να ελέγξει εκπομπές ρύπων όπως η αμμωνία, την στιγμή που η λειτουργία του DPF κρίνεται εξαιρετική. Το αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε, αφορούσε την δικίνητη έκδοση πετρελαίου με τον BlueHDi των 100 ίππων.

Πιέζει για καλύτερα αποτελέσματα ο Green NCAP
Ο Aleksandar Damyanov, επικεφαλής του Green NCAP δήλωσε: «Tα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι οι μοντέρνοι κινητήρες βενζίνη μπορούν να λειτουργούν εξαιρετικά. Τα τεστ ελπίζουμε πως θα ενθαρρύνουν τους κατασκευαστές να προσπαθήσουν να ελέγξουν τις εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχουν στην διάθεσή τους. Για παράδειγμα, οι εκπομπές αμμωνίας πρέπει να ελεγχθούν καλύτερα για να δοθούν καλύτερες βαθμολογίες». Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Fia