Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Σε ηλεκτρικούς ρυθμούς θα αρχίσει να κινείται η Αστυπάλαια.

Η Αστυπάλαια μπαίνει στην πρίζα (+vid)

6.565 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2020)

Τη συμφωνία με τη χώρα μας για την επένδυση στο νησί της Αστυπάλαιας ανακοίνωσε επίσημα από τη μεριά του ο Όμιλος Volkswagen. Δείτε τι πρόκειται να συμβεί στο πανέμορφο ελληνικό νησί.


Με επίσημο δελτίο Τύπου ο γερμανικός κολοσσός προχώρησε στην αναγγελία της επένδυσής του στο νησί των Δωδεκανήσων, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως σκοπός είναι «μακροπρόθεσμα, η Αστυπάλαια θα γίνει ένα πρότυπο νησί για την κλιματική ουδέτερη κινητικότητα». Παράλληλα στις πρώτες αναφορές για το έργο που ετοιμάζει στο ελληνμικό νησί η Volkswagen υπογραμμίζει πως: «Οι νέες υπηρεσίες κινητικότητας, όπως η κοινή χρήση οχημάτων ή το riding sharing θα βοηθήσουν στη μείωση και τη βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας».
 
Από κει και πέρα ξεκαθαρίζεται πως η ενέργεια θα παράγεται κυρίως από τοπικές πηγές πράσινης ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, ενώ ως πρώτο χρονοδιάγραμμα  αναφέρεται πως το έργο αρχικά θα διαρκέσει για έξι χρόνια.
 
Από το VW Group σημειώνεται πως «στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται ένα εντελώς νέο, προηγμένο σύστημα μεταφοράς με υπηρεσίες ψηφιακής κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας ηλεκτρικής υπηρεσίας ridesharing που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει την τρέχουσα περιορισμένη υπηρεσία τοπικών λεωφορείων σε ένα νέο επίπεδο. Μαζί με τους τοπικούς συνεργάτες, μέρος της παραδοσιακής επιχείρησης ενοικίασης οχημάτων θα μετατραπεί σε υπηρεσία κοινής χρήσης οχημάτων που προσφέρει ηλεκτρικά σκούτερ από τη SEAT και ηλεκτρικά ποδήλατα του Ομίλου, καθώς και ηλεκτρικά αυτοκίνητα». Συνολικά, περίπου 1.000 ηλεκτρικά οχήματα αντικαθιστούν περίπου 1.500 οχήματα με κινητήρες καύσης.
 
Μάλιστα από ηλεκτρικά οχήματα θα αντικατασταθούν όλα τα οχήματα των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Αστυπάλαιας αλλά και τα αυτοκίνητα του δημόσιου τομέα και της αστυνομίας. Τέλος η Volkswagen υπόσχεται πως θα εγκαταστήσει τους φορτιστές Elli σε ολόκληρο το νησί για να εξασφαλίσει μια ολοκληρωμένη υποδομή φόρτισης που προσφέρει περίπου 230 ιδιωτικά και πολλά δημόσια σημεία φόρτισης.  

Δείτε την παρουσίαση του πρότζεκτ για την Αστυπάλαια 

Mercedes
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO