H Audi θέλει να εξαγοράσει την Sauber και να τρέξει στην F1 το 2026

4.152 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2024)
H Audi θέλει να εξαγοράσει την Sauber και να τρέξει στην F1 το 2026

- Έχει ήδη αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο μετοχών της Sauber
- Ο νέος CEO της Audi θέλει το 100% των μετοχών της
- Κατασκευάζει ήδη εγκαταστάσεις στο Neuburg
- Η Ford θα κάνει την επιστροφή της μετά από 20 χρόνια

Έχει ήδη αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο μετοχών της Sauber

Η Audi ετοιμάζεται να εξαγοράσει την ομάδα F1 του ελβετικού ομίλου Sauber, ενόψει των σχεδίων της να τρέξει στην αγωνιστική πίστα το 2026, αναφέρουν πηγές του εξωτερικού. Η Audi έχει ήδη αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο στην Sauber από τον Ιανουάριο του 2023, ενώ το αρχικό σχέδιο του πρώην CEO της Audi, Markus Duesmann, ήταν η απόκτηση μεριδίου ύψους 70% της ελβετικής μάρκας.

Ο νέος CEO της Audi θέλει το 100% των μετοχών της

Η Sauber προς το παρών ανήκει στην  επενδυτική εταιρία Longbow Finance, η οποία διαχειρίζεται μέρος των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Rausing, που έχει μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις συσκευασίας τροφίμων παγκοσμίως. Ύστερα της αποχώρησης του κ. Duesmann, η Audi με τον νέο CEO, Gernot Döllner, έχει θέσει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, έχοντας πλέον ως στόχο την ολοκληρωτική εξαγορά της ελβετικής εταιρίας, όπως αναφέρουν πηγές.  

Κατασκευάζει ήδη εγκαταστάσεις στο Neuburg

Η μειοψηφική συμμετοχή της Audi στην Sauber ήταν ένα «σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια της Audi να μπει στην Formula 1 το 2026, στην οποία ο όμιλος Sauber θα είναι ο στρατηγικός της εταίρος», δήλωσε εκπρόσωπος της Sauber, δίχως ωστόσο να σχολιάζει περεταίρω την τωρινή κατάσταση των μετοχικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο εταιριών. Ο όμιλος VW πάντως, στον οποίο ανήκει η Audi, έχει δώσει το πράσινο φως σε Porsche και Audi να επιδιώξουν ξεχωριστές συμμετοχές στην Formula 1 από το 2022. Η Audi αυτή τη στιγμή κατασκευάζει τις εγκαταστάσεις της στο Neuburg με περισσότερους από 220 υπαλλήλους για την επίτευξη του εν λόγω στόχου.

Η Ford θα κάνει την επιστροφή της μετά από 20 χρόνια

Σε άλλα νέα, η Ford θα κάνει την μεγάλη της επιστροφή το 2026 στο πρωτάθλημα της Formula 1 ύστερα από περισσότερο από 20 χρόνια απουσίας. Αυτό θα γίνει μέσω της Red Bull με την οποία ήρθαν σε συμφωνία στις αρχές του 2023.

citroen
test center