Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Υπεραυτοκίνητο θεωρείται οποιοδήποτε όχημα έχει παραπάνω από 370 άλογα ανά 1000 κιλά οχήματος.

Υπεραυτοκίνητο θεωρείται οποιοδήποτε όχημα έχει παραπάνω από 370 άλογα ανά 1000 κιλά οχήματος.

Αυστραλία: Ειδική κατηγορία στο δίπλωμα οδήγησης για supercars

2.497 Επισκέψεις στο άρθρο (6/8/2023)

Ειδική άδεια οδήγησης για supercars, μετά από συγκεκριμένη εκπαίδευση, θα εφαρμόσει η Αυστραλία σε μια προσπάθεια για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, που θα ισχύσει από τον επόμενο χρόνο. Με τόσα τροχαία που συμβαίνουν με υπεραυτοκίνητα και στην χώρα μας, μήπως θα έπρεπε να το σκεφτούμε και εμείς;

Κατηγορία οχήματος Α, Β, Γ, Δ, Ε και... U

Η κατηγορία U στην Αυστραλία θα ορίζει όλα τα οχήματα υψηλών επιδόσεων, ή αλλιώς «υπεραυτοκίνητα». Υπεραυτοκίνητο θεωρείται οποιοδήποτε όχημα έχει παραπάνω από 370 άλογα ανά 1.000 κιλά οχήματος.
 
Αυτό σημαίνει πως περίπου 270 οδηγοί στην Αυστραλία θα κληθούν να ξαναδώσουν εξετάσεις για κατηγορία U, καθώς το μέτρο θα γίνει υποχρεωτικό από την 1η Δεκεμβρίου 2024. Θα πρέπει να ολοκληρώσουν ορισμένα υποχρεωτικά σεμινάρια ώστε να μάθουν για την διαχείριση των ρίσκων, την χρήση των προηγμένων συστημάτων ελέγχου του αυτοκινήτου, καθώς και την ασφαλή λειτουργία όλων των σπορ αυτοκινήτων.
 
Η κυβέρνηση της Νοτίου Αυστραλίας όμως δεν σταματάει εκεί. Υιοθετεί επιπρόσθετα μέτρα που θα απαγορεύουν στους οδηγούς να απενεργοποιούν συγκεκριμένα οδηγικά βοηθήματα, όπως το σύστημα ελέγχου ευστάθιας και πρόσφυσης (traction control). Επίσης εάν ανιχνευτεί ότι οι οδηγοί ενεργοποίησαν τη sport ρύθμιση στα υπεραυτοκίνητά τους μέσα σε κατοικημένη περιοχή, θα αντιμετωπίζουν υψηλότερες ποινές. Δεδομένο είναι πως θα υπάρξουν «παραθυράκια», που θα προβλέπουν την απενεργοποίηση των συστημάτων σε περιπτώσεις που το όχημα δεν πρέπει να έχει αυτά τα βοηθήματα (π.χ. αν το όχημα έχει «κολλήσει»). Στόχος είναι να επιτευχθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην ασφαλή αλλά και διασκεδαστική οδήγηση.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
OPEL