Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Η Bugatti που έφερε τη Chiron βγαίνει στη σύνταξη

1.950 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2021)

Τέλος εποχής μετά από οκτώ χρόνια υπηρεσίας για ένα από τα πρωτότυπα της Bugatti Chiron, το οποίο ολοκληρώνει την εργασία του, μετράει τα ένσημά του και συνταξιοδοτείται.

Η Bugatti Chiron έκανε το ντεμπούτο της το 2016, αλλά μέχρι τότε η Chiron 4-005 είχε ήδη περιοδεύσει στον κόσμο. Μιλώντας για την Chiron 4-005, είναι ένα από τα οκτώ πρωτότυπα του supercar που είχε κατασκευαστεί από την Bugatti, με βασικό σκοπό να δοκιμάζει όλες τις αλλαγές που συνέβαιναν στο λογισμικό και εν γένει στα ηλεκτρονικά συστήματα.
 
Αν και συσχετίζουμε τα πρωτότυπα με την ανάπτυξη του αυτοκίνητο πριν από την παραγωγή, αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρωτότυπο συνέχισε απρόσκοπτα το έργο του και μετά την αποκάλυψη του μοντέλου παραγωγής. Αναφορικά με την ονομασία του ο αριθμός 4 υποδηλώνει την ιδιότητα του πρωτότυπου και το 005 τον αριθμό παραγωγής του.    
 
Όπως αναφέρει η μάρκα, το εν λόγω αυτοκίνητο έχει πραγματοποιήσει πλήθος δοκιμών ανά τον κόσμο, όπως στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, αλλά και στη Νότιο Αφρική προκειμένου να τεσταριστεί σε υψηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα το κοντέρ των δοκιμών έγραψε περίπου 80.000 χιλιόμετρα, αριθμός που η πλειοψηφία των μοντέλων παραγωγής της Chiron πιθανότατα δε θα φτάσουν ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή τους.
 
Η Bugatti δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς θα συμβεί στη Chiron 4-005 τώρα που αποσύρεται, έτσι υποθέτουμε πως δεν θα καταστραφεί, απλά θα ξεκουραστεί.

Toyota
Citroen