Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Mercedes-Benz θα λέγεται στο εγγύς μέλλον η Daimler.

Η Daimler αλλάζει το όνομά της σε Mercedes-Benz

2.175 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2021)

Με άλλο όνομα θα πορευτεί η Daimler, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του γερμανικού κολοσσού πήρε την απόφαση να μετονομαστεί επίσημα σε Mercedes-Benz.


Η απόφαση αυτή λήφθηκε ως αποτέλεσμα μιας μαζικής εταιρικής αλλαγής στρατηγικής που αφορά τον μακροπρόθεσμο στόχο της μάρκας για μηδενικές εκπομπών ρύπων. Παράλληλα στο διοικητικό συμβούλιο της Daimler συμφώνησαν πως οι Mercedes-Benz Cars & Vans και η Daimler Truck & Buses θα λειτουργούν σε όλο το φάσμα τους ως δύο ανεξάρτητες μάρκες.
 
«Η Mercedes-Benz Cars & Vans και η Daimler Truck & Buses είναι διαφορετικές επιχειρήσεις με συγκεκριμένες ομάδες πελατών, τεχνολογικές διαδρομές και κεφαλαιακές ανάγκες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ola Kallenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler και της Mercedes-Benz. «Και οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται σε βιομηχανίες που αντιμετωπίζουν σημαντικές τεχνολογικές και διαρθρωτικές αλλαγές», κατέληξε.
 
Εκτός από την επιχειρηματική σημασιολογία, η κίνηση αυτή επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας για φορτηγά και λεωφορεία, εκτός φυσικά των επιβατικών αυτοκινήτων. Για όσους δεν γνωρίζουν η Daimler Truck έχει ήδη κινηθεί προς την κατεύθυνση των ηλεκτρικών φορτηγών, αλλά και αυτών με κυψέλες καυσίμου.
 
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανεξάρτητη διαχείριση και διακυβέρνηση θα τους επιτρέψει (σ.σ. στην Daimler Truck & Buses) να λειτουργούν ακόμη πιο γρήγορα, να επενδύουν με μεγαλύτερη φιλοδοξία και να στοχεύουν την ανάπτυξη και τη συνεργασία, και επομένως να είναι σημαντικά πιο ευέλικτοι και ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο Kallenius.
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως για να περάσουν οι αλλαγές που αποφασίστηκαν, μένει μία ακόμα συνεδρίασης των μετόχων της Daimler που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2021. Μέχρι τότε, ο γερμανικός όμιλος αυτοκινήτων θα συνεχίσει να πορεύεται ως έχει.

Mercedes
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO