Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H Δανία θα δημιουργήσει συμμαχία με τις δέκα χώρες που υποστηρίζουν τη στρατηγική της ώστε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην ΕΕ.

Η Δανία ζητά το τέλος βενζίνης και ντίζελ

2.330 Επισκέψεις στο άρθρο (7/10/2019)

Πρόταση με την οποία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταρτίσει ένα σχέδιο σταδιακής κατάργησης για τα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα αυτοκίνητα κατέθεσε η Δανία, έχοντας μάλιστα την υποστήριξη από ακόμα 10 χώρες!


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού η πρόταση αυτή έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών περιβάλλοντος της ΕΕ και περιλαμβάνει επίσης την σταδιακή απαγόρευση πώλησης των συγκεκριμένων οχημάτων ως το 2030, ως μέτρο κατά της κλιματικής αλλαγής.
 
Ο στόχος της ΕΕ είναι να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% μέχρι το 2030, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να τις μειώσει στο μηδέν μέχρι το 2050 σε μια προσπάθεια να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι βιαζόμαστε», δήλωσε με νόημα ο Δανός υπουργός Κλιματικής Ενέργειας, Dan Jorgensen μετά τη συνάντηση.
 
Η Δανία σε ότι αφορά το κράτος της έχει ήδη προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέτρων, ωστόσο δεν μπορεί να τις υλοποιήσει. Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2018 έκανε γνωστό πως μέχρι το 2030θα απαγορεύσει τις πωλήσεις όλων των οχημάτων που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Όμως αργότερα πήρε πίσω το μέτρο αυτό καθώς έρχονταν σε αντίθεση με τους κανόνες της ΕΕ.
 
Έτσι με τη νέα πρόταση που κατέθεσε ο Jorgensen ζητά τη δυνατότητα των μεμονωμένων κρατών μελών της ΕΕ να απαγορεύουν τις πωλήσεις σε ντίζελ και βενζινοκίνητα οχήματα, λέγοντας ότι αυτό θα ασκήσει πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πλήρη κατάργηση των οχημάτων που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.
 
Μάλιστα σημείωσε πως είναι σημαντικό η ΕΕ να κοινοποιήσει τις μακροπρόθεσμες κατευθύνσεις πολιτικής στους κατασκευαστές αυτοκινήτων και γνωστοποίησε πως η Δανία θα δημιουργήσει συμμαχία με τις δέκα χώρες που υποστηρίζουν τη στρατηγική της ώστε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην ΕΕ.

Mercedes
Autotriti.gr