Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Ελλάδα έχει την 5η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη

13.772 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2020)

Παρά τις μειώσεις στις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια, η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στην λίστα με τις ευρωπαϊκές χώρες που πληρώνουν την βενζίνη για «χρυσάφι», την ίδια στιγμή που χώρες με τις οποίες συνορεύει, πληρώνουν... το μισό.


Η υπερεπάρκειαα πετρελαιοειδών προϊόντων λόγω του εμπορικού πολέμου Σαουδικής Αραβίας- Ρωσίας και το ταυτόχρονο πάγωμα των δραστηριοτήτων εξαιτίας της πανδημίας έχει οδηγήσει στην κατάκόρυφη μείωση της τιμής του μπρεντ που συνεπάγεται μεγάλες μειώσεις στις τιμές των καυσίμων που βλέπουμε στα πρατήρια της γειτονιάς μας.

Το globalpetrolprices.com, αφού πρώτα πραγματοποίησε μια μικρή έρευνα*, παρουσίασε με ένα γραφημα ποιες είναι οι χώρες της Ευρώπης στις οποίες οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο ακριβότερα την βενζίνη για το ανεφοδιασμό των οχημάτων τους όρο αυτές τις μέρες που οι τιμές κατρακυλούν.

Με 1,47 ευρώ/λίτρο η Ολλανδία είναι η χώρα με την ακριβότερη βενζίνη ενώ την ακολουθούν η Mάλτα με 1,41 ευρώ/λίτρο και η Ιταλία με 1,38 ευρώ/λίτρο. Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε την Ισλανδία ενώ την πεντάδα κλείνει η Ελλάδα με 1,37 ευρώ/λίτρο κατά μέσο όρο. Ναι, ακόμα και μετά την κατακόρυφη πτώση του μπρεντ, η Ελλάδα παραμένει στο τοπ 5 των χωρών με την ακριβότερη βενζίνη.

Στον αντίποδα, οι Ρώσοι μπορούν να αγοράσουν ένα λίτρο βενζίνης αντί 0,56 ευρώ, οι Λευκορώσοι με 0,68 ενώ η «γειτόνισσα» Τουρκία με 0,71 ευρώ/ το λίτρο. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται άλλη μια χώρα με την οποία συνορεύουμε, η ΠΓΔΜ, με 0,79 ευρώ/λίτρο ενώ την πεντάδα με τις χώρες με την πιο φθηνή βενζίνη κλείνει η Ουκρανία με 0,81 ευρώ ανά λίτρο.

*Η μέτρηση των τιμών από το globalpetrolprices.com έγινε στις 20 Απρίλίου.

Mercedes
Leasing