Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Fiat «έπαθε» VW

Η Fiat «έπαθε» VW

3.029 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2017)

Oι ΗΠΑ διερευνούν μοντέλα του ομίλου Fiat-Chrysler για παρατυπίες στις διαδικασίες μέτρησης ρύπων. Αναμένονται βαριά πρόστιμα σε περίπτωση ενοχής.

Οι Αμερικανοί, μετά τους Γερμανούς, βάζουν στο στόχαστρου τους Ιταλούς, αλλά κυρίως τους ίδιους! Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕPA (Aρχής Προστασίας Περιβάλλοντος) περισσότερα από 100.000 οχήματα του ομίλου FCA είναι ύποπτα για χρήση παράνομων συσκευών, ώστε να ξεγελάσουν τις διαδικασίες μέτρησης εκπομπών ρύπων και να αλλοιώσουν τα τελικά αποτελέσματα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Τα προς διερεύνηση οχήματα είναι τα Dodge Ram 1500 και Jeep Grand Cherokee, χρονολογίας από 2014 έως 2016. Η «πέτρα του σκανδάλου» είναι ο 3λιτρος V6 ντίζελ CRD, ο οποίος αποδίδει 243 ίππους στις 3.600 στροφές και 58 κιλά ροπής στις 2.000. Οι εκπομπές CO2 ανακοινώνονται στα 198 gr/km και η ΕPA δεν αναφέρει παρασπονδίες σε αυτή τη μέτρηση.
 
Αυτές του ΝΟx, ωστόσο, είναι διαφορετική υπόθεση. Σύμφωνα με την έρευνα, ο CRD κινητήρας εμφάνισε τεράστιες διακυμάνσεις μεταξύ των εργαστηριακών μετρήσεων του οξειδίου του αζώτου από αυτές που παρατηρήθηκαν σε πραγματικές συνθήκες. Σε περίπτωση που το πόρισμα ενοχοποιήσει τις τακτικές της FCA, αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 44.359 δολαρίων ανά όχημα, ανεβάζοντας τον συνολικό λογαριασμό σε περισσότερα από  4.6 δις.

Το γραφείο τύπου της FCA εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία υποστηρίζει πως «όλες οι εταιρίες του ομίλου ακολουθούν τις ενδεδειγμένες οδούς, αναφορικά με την τήρηση των κείμενων διαδικασιών. Η συσκευή επιλεκτικής αναγωγής καυσαερίων (SCR) χρησιμοποιείται από όλους τους κατασκευαστές προκειμένου να περιορίζονται οι εκπομπές οξειδίου του αζώτου. Στην προκειμένη περίπτωση, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε το κοινό, πως οιαδήποτε ενδεχόμενη παρατυπία κατά τη διάρκεια των μετρήσεων της EPA δεν έχει προέλθει από δόλια μέσα, αλλά λόγω ελαττωματικής λειτουργίας της ανωτέρω συσκευής.»

Στον απόηχο των αποκαλύψεων, η μετοχή των Fiat, Chrysler και των θυγατρικών τους κατρακύλησε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αναμένουμε νέες εξελίξεις εντός της ημέρας.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN