Το σύνολο των δεδομένων απευθύνεται σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα που εργάζεται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.
Η Ford μοιράζεται τα δεδομένα των αυτόνομων
1.937 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2020)
Η Ford στην προσπάθεια που κάνει για να αναπτύξει και να προωθήσει ακόμα πιο γρήγορα τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, δημοσίευσε δεδομένα τα οποία έχουν συλλέξει πλήθος ερευνητικών αυτόνομων οχημάτων.
Το σύνολο των δεδομένων απευθύνεται σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα που εργάζεται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα και εκτός από τα δεδομένα των αισθητήρων LiDAR και των καμερών, περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που έχουν καταγράψει τα GPS, αλλά και τους τρισδιάστατους χάρτες που αποτυπώνουν τα εδάφη στα οποία έχουν κινηθεί τα συγκεκριμένα οχήματα.
Σύμφωνα με τη μάρκα το σύνολο των δεδομένων καλύπτει έρευνα ενός ολόκληρου έτους (2017-2018) η οποία έχει λάβει χώρα στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή του Ντιτρόιτ των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου οι πληροφορίες καλύπτουν όλο το φάσμα των εποχών και κατ επέκταση την κίνηση των οχημάτων σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες (ήλιο, βροχή, συννεφιά, χιόνι), αλλά και σε διαφορετικούς τύπους δρόμων (αυτοκινητόδρομους, σήραγγες, δρόμοι εντός πόλης. κ.α)
«Τα περισσότερα σύνολα προσφέρουν μόνο δεδομένα από ένα όχημα, αλλά οι πληροφορίες αισθητήρων από δύο οχήματα μπορούν να βοηθήσουν τους ερευνητές να εξερευνήσουν εντελώς νέα σενάρια, ειδικά όταν τα δύο οχήματα συναντιούνται σε διαφορετικά σημεία κατά μήκος των αντίστοιχων διαδρομών τους. Θα παρατηρήσετε στις απεικονίσεις μας ότι ορισμένα μέρη δεν είναι χρωματισμένα, γιατί οι αισθητήρες του οχήματος δεν μπορούσαν να διεισδύσουν σε αυτές τις περιοχές. Αλλά με πολλά οχήματα στην ίδια περιοχή, είναι εφικτό να εντοπιστούν πράγματα που οι άλλοι απλά δεν μπορούν, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες για την περεταίρω εξέλιξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης», είπε μεταξύ άλλων η Ford.
Το σετ της Ford περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων από τέσσερα LiDAR και επτά κάμερες. Τέλος η μάρκα αναφέρει πως, τα ακριβή δεδομένα εντοπισμού εδάφους επιτρέπουν στους ερευνητές να δουν πόσο ακριβείς είναι οι αλγόριθμοί τους και φυσικά όπου χρειαστεί να κάνουν τις απαραίτητες βελτιώσεις.