Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Για μια πρώτη «γεύση» του τι να περιμένουμε, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στην εικόνα που παρουσιάζει το μοντέλο σε μινιατούρα.

Η Honda και το IED παρουσιάζουν το ΤΟΜΟ

1.920 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2019)

Ένα από τα ιδιαίτερα αυτοκίνητα που πρόκειται να παρουσιαστούν στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο θα είναι το TOMO.

Το ιδιαίτερο αυτό μοντέλο πρόκειται για ένα αυτοκίνητο κλίμακας 1: 1 που κατασκευάστηκε από το Instituto Europeo di Design (IED) ως έργο διατριβής για μεταπτυχιακούς φοιτητές σχεδιασμού μεταφορών, σε συνεργασία με την Honda.
 
Το TOMO, το οποίο στα ιαπωνικά σημαίνει «φίλος», έχει μήκος 3,997 χιλιοστά, πλάτος 1,893 χιλιοστά, ύψος 1,556 χιλιοστών και μεταξόνιο 2,690 χιλιοστών. Έχει επίσης σκοπό να λάβει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, κάτι που είναι αρκετά λογικό από τη στιγμή που μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που είναι σχεδιασμένο για το 2025.
 
Συνολικά 13 σπουδαστές από το Instituto Europeo di Design (IED) εργάστηκαν για το μοντέλο, το οποίο λέγεται πως έχει ως σκοπό να προσαρμόζεται προς τις επιθυμίες και τις ανάγκες των χρηστών του.
 
Για μια πρώτη «γεύση» του τι να περιμένουμε, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στην εικόνα που παρουσιάζει το μοντέλο σε μινιατούρα. Εκεί φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με ένα είδος MPV μοντέλου, που ίσως επωφελείται από ένα ευρύχωρο εσωτερικό.
 
Όπως προαναφέραμε το μοντέλο αποτελεί εργασία σπουδαστών. Για αυτό το λόγο καλό θα είναι να πούμε πως η βασική ιδέα για το σχεδιασμό του εξωτερικού προήλθε από τον Ricardo Alejandro Campos Ortega από το Μεξικό, ενώ του εσωτερικού από τον Rudraksh Banerjie από την Ινδία. Οι υπόλοιποι που είχαν ενεργή συμμετοχή στο έργο ήταν οι Tanja Madhukar Chavan (Ινδία), Michele Corneliani (Ιταλία), Shobhanjit Das (Ινδία), Alexander Marcel Fröse (Γερμανία), Xiaole Ge (Κίνα), Ramon Emmanuel Hernandez Cortes (Μεξικό), Tianchen Huang (Ινδία), τον Saketh Nalla (Ινδία), τον Jay Shrikant Nibandhe (Ινδία) και Yu-Jie Wang (Ταϊβάν).   
 
Το 89ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα πραγματοποιηθεί στις 7-17 Μαρτίου.

Mercedes
Autotriti.gr