Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Στο μέλλον η Honda φιλοδοξεί να έχει αυτοκίνητα που θα αισθάνονται...

Στο μέλλον η Honda φιλοδοξεί να έχει αυτοκίνητα που θα αισθάνονται...

Honda με νοημοσύνη

1.616 Επισκέψεις στο άρθρο (4/8/2016)

H Honda ετοιμάζει μία νέα συνεργασία με εταιρεία που δραστηριοποιείται στην κινητή τηλεφωνία και σκοπός της είναι να δημιουργήσει αυτοκίνητα που θα αισθάνονται...

Μια καινούρια συνεργασία ξεκίνησε πρόσφατα ανάμεσα στη Honda και την ιαπωνική Softbank, εταιρεία-κολοσσός της κινητής τηλεφωνίας, με σκοπό τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου με ικανότητες που έρχονται από το μέλλον.
Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Τόκιο, οι δύο εταιρείες παρουσίασαν στο κοινό τα ρομπότ τους, τα οποία αποτελούν το εφαλτήριο για τη δημιουργία του «έξυπνου» οχήματος με τεχνητή νοημοσύνη. Η Honda παρουσίασε τον Asimo, ένα ρομπότ που έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και διακρίνεται για τη μεγάλη ευλυγισία και την ικανότητά του να συγκρατεί αντικείμενα. Από την άλλη, η Softbank παρουσίασε τον Pepper, ένα δείγμα της εξέλιξης της στον τομέα της ρομποτικής, ο οποίος μπορεί να αντιληφθεί τη διάθεση των ανθρώπων.
Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι ο συνδυασμός της τεχνολογίας των δύο ρομπότ, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου στον κόσμο, το οποίο θα έχει την ικανότητα, όχι απλά να επικοινωνεί με τον οδηγό, αλλά να αισθάνεται και τη διάθεση των επιβατών. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα όχημα που θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί καταστάσεις, να ενημερώνει και να συμβουλεύει τον οδηγό, παρέχοντας ασφάλεια και ψυχαγωγία στους επιβάτες.
Με μεγάλη βεβαιότητα, ο ιδρυτής της Softbank, Masayoshi Son, δήλωσε πως κάποια μέρα τα αυτοκίνητα θα γίνουν ρομπότ και η Honda θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που υιοθετεί αυτή την τεχνολογία.
Μπορεί πολλοί από εμάς να πιστεύουμε ότι αυτές οι ιδέες προέρχονται από ταινίες φαντασίας, αλλά η τεχνολογία προχωρά γρήγορα και ο κόσμος της αυτοκίνησης οφείλει να την ακολουθήσει. 
Γνωρίστε τον Asimo της Honda και τον Pepper της Softbank μέσα από τα παρακάτω video-επιδείξεις.
Κείμενο: Θοδωρής Κολονέλος

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

fiat
LEASING COURIER VS CITAN