Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Hyundai επενδύει 1,6 δις στα αυτόνομα οχήματα

1.855 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2019)

Ο όμιλος Hyundai δεν θέλει να μείνει πίσω στην ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Ο όμιλος Hyundai θα επενδύσει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια κοινοπραξία με την Aptiv για την ανάπτυξη τεχνολογίας για αυτόματα οχήματα. Αυτή η κίνηση αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην προσπάθεια της να μην μείνει πίσω στον τομέα της ανάπτυξης αυτόνομων αυτοκινήτων.

Η εταιρεία από το Δουβλίνο θα κατέχει το 50% της κοινοπραξίας και θα συνεισφέρει στην προσπάθεια μέσω των ανεπτυγμένων αυτόνομων συστημάτων που διαθέτει, της πνευματικής ιδιοκτησίας της και μέσω 700 υπαλλήλων που θα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη κλιμακούμενων αυτόνομων συστημάτων οδήγησης.

Η κοινοπραξία θα αρχίσει να δοκιμάζει συστήματα χωρίς οδηγό το 2020 και θα έχει έτοιμη για παραγωγή μια αυτόνομη πλατφόρμα το 2022. Έδρα της νέας εταιρείας θα είναι η Βοστώνη αλλά θα υπάρχουν τεχνολογικά κέντρα και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Νότια Κορέα. H αξίας της κοινοπραξίας υπολογίζεται στα 4 δις δολάρια.
 
Η εταιρεία ερευνών Navigation Research έθεσε την Aptiv στην Νο.4 θέση μεταξύ των εταιρειών ανάπτυξης αυτόματων συστημάτων πίσω από τις Waymo, General Motors και Ford. Αυτή η κίνηση στρατηγικής της Hyundai είναι μόνο ένα μέρος των, αξίας 12,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επενδύσεων που θα γίνουν σε τομείς όπως η συνδεσιμότητα και η αυτόνομη τεχνολογία.
 

Toyota
Leasing