Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην παρουσίαση της νέας της τεχνολογίας Invisible-to-Visible (I2V) προχώρησε η Nissan, η οποία όπως υποδηλώνει το όνομά της κάνει το αόρατο ορατό.

H χρήση της γίνεται απαραιτήτως με τη χρήση ειδικών γυαλιών για να είναι ορατά τα στοιχεία που προσφέρει η I2V.

Η Nissan κάνει το αόρατο ορατό (+vid)

2.078 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2019)

Στην παρουσίαση της νέας της τεχνολογίας Invisible-to-Visible (I2V) προχώρησε η Nissan, η οποία όπως υποδηλώνει το όνομά της κάνει το αόρατο ορατό.

Πριν από λίγες ημέρες η Nissan μας είχε προϊδεάσει για το τι πρόκειται να παρουσιάσει στην επερχόμενη Έκθεση CES, μέρος των οποίων ήταν και μία νέα τεχνολογία που θα έκανε «το αόρατο ορατό».
 
Σήμερα, λίγο πριν την πρεμιέρα της Έκθεσης, η ιαπωνική μάρκα προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη της νέας αυτής τεχνολογία η οποία πήρε την ονομασία Invisible-to-Visible ή αν προτιμάτε πιο σωστά I2V.
 
Με λίγα λόγια η νέα αυτή τεχνολογία συγκεντρώνει τις πληροφορίες που συλλέγονται από αισθητήρες μέσα και έξω από το όχημα με τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε cloud. Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει στο σύστημα «όχι μόνο να παρακολουθεί το κοντινό περιβάλλον του οχήματος, αλλά και να γνωρίζει τι βρίσκεται πίσω από ένα κτίριο ή άμα στρίψει την γωνία».
Επιπλέον η I2V λέγεται πως είναι ικανή να παρουσιάσει πληροφορίες σχετικά με τη κυκλοφοριακή συμφόρηση και τους εκτιμώμενους χρόνους ενός ταξιδιού, ενώ μπορεί επίσης να δώσει σημαντικές πληροφορίες, όπως σε ποια λωρίδα κινούνται ταχύτερα τα αυτοκίνητα.
 
Επιπλέον όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο, διαθέσιμος είναι και ένας πλήρης χάρτης 360 μοιρών που εμφανίζεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο οποίος δίνει την δυνατότητα στη νέα τεχνολογία να παράσχει πληροφορίες σχετικά με πεζούς που βρίσκονται κοντά στο αυτοκίνητο πινακίδες δρόμου και επερχόμενες διασταυρώσεις.
 
Η τεχνολογία μπορεί επίσης να παρακολουθεί τους ανθρώπους που βρίσκονται και μέσα στο όχημα. Έτσι σύμφωνα με τη Nissan έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει πότε ο οδηγός ή οι επιβάτες χρειάζονται βοήθεια ή ακόμα και ξεκούραση.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με αυτόνομα και συμβατικά οχήματα, αλλά η Nissan σημειώνει ότι είναι απλά ένα όραμα για το τι είναι δυνατό στο μέλλον. Για αυτό το λόγο μέχρι στιγμής η χρήση της γίνεται απαραιτήτως με τη χρήση ειδικής μάσκας για να είναι ορατά τα στοιχεία που προσφέρει η I2V.
 
Δείτε το βίντεο

Toyota
Autotriti.gr