H Lancia επιστρέφει στο WRC!

H Lancia επιστρέφει στο WRC!

5.687 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2024)

- Η Stellantis αποφάσισε να επαναφέρει την Lancia στο WRC.
- H νέα Ypsilon αναμένεται να πάρει το χρίσμα.
- Θα συμμετάσχει στο WRC του 2027.
- Μετά από 30 χρόνια απουσίας παραμένει 1η στα πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Η Stellantis αποφάσισε να επαναφέρει την Lancia στο WRC

Η αναγέννηση της Lancia έχει ήδη ξεκινήσει από τη στιγμή που η ιταλική μάρκα πέρασε στα χέρια της Stellantis, μετά τη συγχώνευση της FCA με την PSA. Όπως φαίνεται η κίνηση αυτή επηρεάζει την μάρκα και σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς δημοσίευμα από την Ιταλία αναφέρει πως η Lancia επιστρέφει στο WRC! Μάλιστα υπογραμμίζεται πως η απόφαση για επιστροφή του πιο πετυχημένου κατασκευαστή είναι οριστική.

H νέα Ypsilon αναμένεται να πάρει το χρίσμα

Την είδηση αυτή αναφέρει η ιστοσελίδα Autosprint, κάνοντας λόγο για δεδομένη επιθυμία του διοικητικού συμβουλίου της Stellantis να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα ράλλυ. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να ανάψει το πράσινο φως στη Lancia να επιστρέψει στο WRC, αντί να επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη ενός άλλου αυτοκινήτου από τον όμιλο, όπως για παράδειγμα το Citroen C3. Το μοντέλο που φέρεται να είναι έτοιμο για να επαναφέρει την Lancia στους αγώνες θα είναι η νέα Ypsilon (καί όχι μια νέα Lancia Delta όπως θα θέλανε κάποιοι πιο «ρομαντικοί»), αλλά αυτό δε θα συμβεί άμεσα.

Θα συμμετάσχει στο WRC του 2027

Το δημοσίευμα του Autosprint αναφέρει πως η νέα Ypsilon θα παράγεται σε διαμόρφωση Rally 2, βάσει ενός προγράμματος ανάπτυξης που θα ξεκινήσει από φέτος. Σκοπός είναι το 2025 το μοντέλο να είναι έτοιμο, το 2026 να αποτελέσει χρονιά δοκιμών και τη σεζόν του 2027 να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του WRC. `Aλλωστε εκείνη τη χρονιά προγραμματίζεται να συμβεί η μετάβαση στην επόμενη γενιά των υβριδικών αυτοκινήτων, με τα σημερινά αγωνιστικά Rally 1 να αποσύρονται.

Μετά από 30 χρόνια απουσίας παραμένει πρώτη στα πρωταθλήματα κατασκευαστών

Το όνομα της Lancia με τα ράλλυ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο, δεδομένου ότι παρά την αποχώρησή της το 1993, παραμένει η κάτοχος του ρεκόρ μεταξύ των κατασκευαστών στο WRC. Η θρυλική «Lancia Racing Team» μετράει 10 παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών τους οποίους κατέκτησε από το 1974 έως το 1992. Στα ίδια χρόνια μπόρεσε να πάρει και πέντε πρωταθλήματα οδηγών χάρη στους Sandro Munari (1977), Juha Kankkunen (1987 και 1991) και Miki Biasion (1988 και 1999).

test center
fiat