Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Η teaser εικόνα της Lexus.

Η Lexus προανήγγειλε το νέο της ηλεκτρικό πρωτότυπο

1.800 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2020)

Την πρώτη teaser εικόνα ενός νέου ηλεκτρικού πρωτότυπου που αναμένεται να αποκαλυφθεί προσεχώς δημοσίευσε η Lexus, η οποία παράλληλα σύστησε στο κοινό το νέο ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης Direct4.


Ξεκινώντας από το πρωτότυπο, το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του επόμενου έτους και θα αποτελέσει τη «βιτρίνα» για τη μελλοντική σχεδίαση ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Lexus. Η εταιρεία δημοσίευσε μία teaser εικόνα και κάποιες επιπλέον όπου φαίνεται το αυτοκίνητο με πλήρες καμουφλάζ, χωρίς ωστόσο να τις συνοδεύσει με περισσότερες πληροφορίες. Από αυτά που μπορούμε να διακρίνουμε φαίνεται πως το μοντέλο πρόκειται για ένα SUV μοιάζοντας με το LF-30, και πιθανότατα βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA.
 
Ο επικεφαλής του σχεδιασμού Koichi Suga είπε μεταξύ άλλων ότι μέσω του πρωτότυπου θα δείξει πως θα εξελιχθεί η «τολμηρή» μάσκα της Lexus για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία δεν απαιτούν γρίλιες για ψύξη του κινητήρα όπως συμβαίνει με τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με κινητήρα καύσης.
 
Από κει και πέρα η Lexus παρουσίασε επίσης το νέο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης Direct4, το οποίο αναφέρει ότι θα είναι βασικό χαρακτηριστικό για να διασφαλιστεί ότι τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας προσφέρουν «μοναδική δυναμική απόδοση». Το νέο σύστημα προορίζεται ως βασικός τεχνικός πυλώνας της ευρύτερης ώθησης της ηλεκτροκίνησης της Lexus, ως μέρος μιας σειράς μέτρων που αποσκοπούν στην παραγωγή «ενός θεμελιώδους άλματος στην απόδοση, τον χειρισμό, τον έλεγχο και την απόλαυση του οδηγού».
 
Το σύστημα Direct4 μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ηλεκτρικά όσο και σε υβριδικά αυτοκίνητα. Στα ηλεκτρικά κάθε άξονας συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ ο Takashi Watanabe, επικεφαλής μηχανικός της Lexus δήλωσε ότι το σύστημα Direct4 θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί σε υβριδικά μοντέλα, με τον κινητήρα βενζίνης να στέλνει την ισχύ στον μπροστινό άξονα, τη στιγμή που ο πίσω άξονας κινείται από το ηλεκτρικό μοτέρ για να επιτυγχάνεται τετρακίνηση.
 

FORD
OPEL