Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Lotus Evija X των 2.000 PS «έφαγε» σανό μετά από μόλις 10 μ. (+vid)

2.832 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2024)
Η Lotus Evija X των 2.000 PS «έφαγε» σανό μετά από μόλις 10 μ. (+vid)
2 Φωτογραφίες »

- Έφαγε τα μούτρα της λίγο μετά την εκκίνηση η μοναδική Evija X
- Η Lotus υποπτεύεται πως υπήρξε πρόβλημα στο λογισμικό
- Η Evija X είναι κάτοχος ενός μοναδικού ρεκόρ στο Nurburgring

Έφαγε τα μούτρα της λίγο μετά την εκκίνηση η μοναδική Evija X

Το φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood βρίσκεται σε εξέλιξη, υπάρχουν λαμπερές και σημαντικές παρουσίες, όμως δεν λείπουν τα απρόοπτα. Το πρώτο από αυτά, ήταν η μοναδική Lotus Evija X, το αγωνιστικό αυτοκίνητο των 2.000 αλόγων της Lotus, το οποίο τράκαρε 10 μέτρα μετά την εκκίνηση πάνω στα άχυρα, αφού πρώτα επιτάχυνε θεαματικά και δημιούργησε μπόλικο καπνό από τα ελαστικά της. Ο οδηγός κατάφερε, ευτυχώς, να βγει από το αυτοκίνητο αλώβητος.

Η Lotus υποπτεύεται πως υπήρξε πρόβλημα στο λογισμικό

Παρόλο που είμαστε συνηθισμένοι στο να βλέπουμε πολύ γρήγορα αμάξια να τρακάρουν στα άχυρα κατά τη διάρκεια του Goodwood, το περιστατικό παραμένει πρωτοφανές, αφού το αυτοκίνητο της Lotus δεν κατάφερε να φτάσει καν στη πρώτη στροφή. Η Lotus δεν είναι ακόμα σίγουρη για τα αίτια του συμβάντος, αλλά υπάρχουν υποψίες ότι υπήρξε πρόβλημα στο λογισμικό του οχήματος που αφορά τα 4 ηλεκτρικά μοτέρ του. Σύμφωνα με τη Lotus, μόνο η μπροστινή μάσκα θέλει αλλαγή αλλά δεδομένου ότι η Evija X αποτελεί ένα και μοναδικό μοντέλο, ίσως η βρετανική μάρκα αποφασίσει να φτιάξει ένα αυτοκίνητο από την αρχή.

Δείτε το video με την σύγκρουση

Ποιο είναι το ρεκόρ της Evija X στο Nurburgring

Η Lotus Evija X έχει το ρεκόρ για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στο Nurburgring Nordschleife με πλαίσιο παραγωγής που όμως δεν μπορεί να κινηθεί στους δημόσιους δρόμους. Η Evija X ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 6 λεπτά και 24,047 δευτερόλεπτα ή δηλαδή 11 δευτερόλεπτα πιο λίγα από τη Mercedes-AMG One, η οποία συνεχίζει όμως να κατέχει το ρεκόρ αυτή την στιγμή για το πιο γρήγορο street-legal αυτοκίνητο παραγωγής που έχει ολοκληρώσει ποτέ γύρο στην διάσημη πίστα. Ακόμη και έτσι όμως, η Evija X δεν είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στο Nurburgring, αφού μοντέλα όπως το VW ID.R και μια Porsche 919 Hybrid Evo έχουν σημειώσει χρόνους πολύ καλύτερους. Αμφότερα όμως τα δύο μοντέλα δεν έχουν κάποια έκδοση παραγωγής και για αυτό η Lotus μπορεί να ισχυρίζεται πως η Evija X έχει το ρεκόρ για αυτοκίνητα που βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής αλλά δεν μπορούν να οδηγηθούν στον δρόμο. Μιας και η 919 Hybrid Evo δεν είναι ηλεκτρική, η Evija X είναι επίσης το 2ο πιο γρήγορο ηλεκτρικό στην πίστα.

Autotriti.gr
TRANSIT VS BOXER