Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η MG λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό με μπαταρία στερεάς κατάστασης το 2025

2.084 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2024)
Βλέπετε το ηλεκτρικό MG4 XPower.

Βλέπετε το ηλεκτρικό MG4 XPower.

- Θα παρουσιαστεί το δεύτερο τρίμηνο του 2025.
- Θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του αμέσως μετά.
- Πιθανότατα με πάνω από 1.000 χλμ. αυτονομία.
- Έρχεται στην Ευρώπη το MG S5.

Θα παρουσιαστεί το δεύτερο τρίμηνο του 2025

Η MG θα αρχίσει να εξοπλίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες στερεάς κατάστασης μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Την είδηση αυτή γνωστοποίησε o Yu Jingmin, εκτελεστικός αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων επιβατικών οχημάτων της «μαμάς» εταιρείας της MG, SAIC. Περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του πρώτου αυτοκινήτου της MG που θα έχει τη νέα τεχνολογία μπαταριών δε δόθηκαν, ανέφερε όμως πως θα παρουσιαστεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2025, πριν κυκλοφορήσει στις αγορές αργότερα μέσα στο έτος.

Πιθανότατα με πάνω από 1.000 χλμ. αυτονομία

Τα χαρακτηριστικά της νέας μπαταρίας στερεάς κατάστασης που θα δούμε στο αυτοκίνητο της MG δεν έχουν γίνει γνωστά. Ωστόσο, η IM, μία νέα κινεζική μάρκα που ανήκει στην SAIC, έχει ήδη αποκαλύψει το L6, ένα ηλεκτρικό σεντάν που αντλεί ενέργεια από μπαταρία στερεάς κατάστασης. Η μπαταρία αυτή αναπτύχθηκε από κοινού μεταξύ της SAIC και της κινέζικης εταιρείας μπαταριών Jiangsu Qingtao. Η μπαταρία, που ονομάζεται «Lightyear» έχει χωρητικότητα 133 kWh και προσφέρει αυτονομία 1.083 χλμ. σύμφωνα με την κινέζικο κύκλο δοκιμών (CLTC). Η IM Motor λέει ότι η μπαταρία «Lightyear» με 12 λεπτά γρήγορης φόρτισης παρέχει αυτονομία για 400 χιλιόμετρα.

Δεν αποκλείεται λοιπόν, η μπαταρία στερεάς κατάστασης της MG να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτή της IM Motor.

Έρχεται στην Ευρώπη το MG S5

Από κει και πέρα, ο Yu Jingmin επιβεβαίωσε την έλευση του νέου ηλεκτρικού SUV, MG S5, που αποκαλύφθηκε πριν από λίγους μήνες, όταν η μάρκα κατέθεσε τον απαραίτητο φάκελο στις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, προκειμένου να πάρει την έγκριση διάθεσης του αυτοκινήτου. Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην Κίνα το Νοέμβριο του 2024, ενώ από το 2025 θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές του και σε άλλες αγορές, ανάμεσά τους και στην Ευρώπη.

Autotriti.gr
Autotriti.gr