Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Mercedes-AMG GT Black Series το νέο Safety Car της F1
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mercedes-AMG GT Black Series το νέο Safety Car της F1

3.467 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2022)

Η Mercedes-AMG GT Black Series έκανε το ντεμπούτο της ως το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας για τις ανάγκες της Formula 1, έχοντας μαζί της και την AMG GT 63 S που θα χρησιμοποιηθεί ως ιατρικό αυτοκίνητο.

Σε μία εβδομάδα το ντεμπούτο τους

Η έναρξη της σεζόν 2022 στη Formula 1 έχει προγραμματιστεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο με το Grand Prix του Μπαχρέιν. Ο πρώτος αγώνας για τη χρονιά θα σηματοδοτήσει παράλληλα και το ντεμπούτο στην πίστα για το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας του πρωταθλήματος, δηλαδή μιας Mercedes-AMG GT Black Series, που θα μοιραστεί τα καθήκοντά της με τις Aston Martin Vantage και DBX. Μαζί της θα βρίσκεται και μια AMG GT 63 S θα χρησιμοποιηθεί ως ιατρικό αυτοκίνητο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μικρές τροποποιήσεις

Κατά την παρουσίαση των δύο μοντέλων η γερμανική φίρμα υπογράμμισε πως οι μόνες τροποποιήσεις που έχουν δεχτεί τα δύο μοντέλα αφορούν το ρόλο που θα έχουν στο πρωτάθλημα της F1, υπογραμμίζοντας πως κατά κύριο λόγο βρίσκονται στην εργοστασιακή τους μορφή. Βασική διαφορά είναι τα επιπλέον LED φωτιστικά σώματα που έχουν τοποθετηθεί στην Mercedes-AMG GT Black Series και βρίσκονται εκεί για να ενημερώνουν τους οδηγούς.

Πρόσθετος φωτισμός και tablet

Η εταιρεία εξηγεί πως τα πρόσθετα φώτα ασφαλείας έχουν δύο κύριες λειτουργίες. Εάν τα φώτα είναι πορτοκαλί, αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται η προσπέραση. Εάν τα φώτα είναι πράσινα, αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί αγώνων μπορούν να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας. Η Mercedes εξηγεί ότι οι μονάδες LED είναι ρυθμιζόμενες και η ένταση του φωτός μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες. Είναι ενδιαφέρον ότι ακόμη και η πίσω πινακίδα κυκλοφορίας φωτίζεται με αντίστοιχο χρώμα. Το εσωτερικό περιλαμβάνει ένα roll cage κατασκευασμένο από τιτάνιο, ενώ μέσω δύο tablet στο ταμπλό το πλήρωμα μπορεί να βλέπει την πίστα και τον αγώνα.  

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
VITO POSO KALO EINAI