Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Η Mercedes επιταχύνει το πλάνο του εξηλεκτρισμού της

2.034 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2021)

Να εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό τους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας θέλει η Mercedes!

Η ιδιοκτήτρια της Mercedes-Benz, Daimler, αυξάνει τον ρυθμό μετάβασής στην ηλεκτρική κινητικότητα και σχεδιάζει να εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό τους κινητήρες εσωτερικής καύσης πριν από το τέλος της δεκαετίας, δηλαδή πριν το 2030. Την είδηση αυτή δημοσιεύουν Μέσα του εξωτερικού που παράλληλα επικαλούνται δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους που φέρεται να δήλωσε στην Automobilwoche: «Από τη φράση, πρώτα τα ηλεκτρικά, αλλάζουμε στη φράση, μόνο ηλεκτρικά».  

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Με αυτή τη φράση το στέλεχος θέλησε να δείξει την κατεύθυνση που έχει πάρει η μάρκα σχετικά με την πορεία της στο κοντινό μέλλον. Αναλύοντας τη φράση, τα Μέσα του εξωτερικού υπογραμμίζουν πως κάθε μοντέλο θα έχει και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, ενώ παράλληλα οι κινητήρες ντίζελ και βενζίνης θα αποχωρούν. Τα Plug-In υβριδικά θα μπορούσαν επίσης να σταματήσουν να παίζουν κάποιο ρόλο στη γκάμα της μάρκας μετά το 2030, αναφέρει η Automobilwoche.
 
Μέχρι στιγμής η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία που θα σταματήσει να πουλά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού όπως ξεκαθαρίζεται σε ορισμένες αγορές θα υπάρχει ζήτηση και μετά το 2030 λόγω της μη ύπαρξης υποδομής φόρτισης.
 
Τέλος στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler, Ola Kallenius σχεδιάζει να παρουσιάσει λεπτομέρειες του σχεδίου που θα ακολουθήσει η Mercedes στις 22 Ιουλίου, όπου και θα υπάρξουν πολλά περισσότερα στοιχεία. Μεταξύ αυτών η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει σχέδια για την εισαγωγή νέων πλατφορμών για πρόσθετα ηλεκτρικά μοντέλα καθώς και το δικό της λειτουργικό σύστημα λογισμικού που θα το ενσωματωθεί στα αυτοκίνητα από το 2024.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
Autotriti.gr