Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο Ghosn την περίοδο που «έλυνε και έραβε» στην Νissan.

Η Nissan ζητάει 84 εκατ. από τον Ghosn

1.994 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2020)

Η ιαπωνική εταιρεία θέλει να αποζημιωθεί αδρά για τις ατασθαλίες του Carlos Ghosn όσο αυτός ήταν «αφεντικό».

Αγωγή κατά του πρώην προέδρου της, κ. Carlos Ghosn, διεκδικώντας 83,7 εκατομμύρια ευρώ κατέθεσε η Nissan χθες στα ιαπωνικά δικαστήρια.

Η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Οι οικονομικές ζημίες που αξιώνει η Nissan συνδέονται με τις ατασθαλίες του Ghosn όταν αυτός ήταν διευθυντής και την υπεξαίρεση των πόρων και περιουσιακών στοιχείων της Nissan. Η εταιρεία θεωρεί πως ο Ghosn είναι υπεύθυνος για τις οικονομικές ζημίες που υπέστη».

Η Nissan δήλωσε ότι οι ζημίες που επιδιώκει ήταν αποτέλεσμα των «διεφθαρμένων πρακτικών του για πολλά χρόνια». Η εταιρεία επιθυμεί να αποζημιωθεί μεταξύ άλλων για:
  • Tην χρήση ακινήτων στο εξωτερικό χωρίς να πληρώνεται ενοίκιο, την ιδιωτική χρήση εταιρικών αεροσκαφών, τις πληρωμές προς την αδελφή του και τις πληρωμές προς τον προσωπικό δικηγόρο του στο Λίβανο.
  • Την οικονομική επιβάρυνση που προήλθε από την εσωτερική έρευνα της Nissan σχετικά με τα παραπτώματα του Ghosn.
  • Την οικονομική επιβάρυνση από τα νομικά έξοδα που προκύπτουν στην Ιαπωνία, στις ΗΠΑ, στις Κάτω Χώρες και σε "άλλα εδάφη".
 Ο Ghosn διέφυγε παράνομα από την Ιαπωνία όπου κρατείτο σε περιορισμό στον Λίβανο, επωφελούμενος από το γεγονός πως η χώρα δεν εκδίδει σε άλλες χώρες τους πολίτες του.
 

Toyota
Leasing