Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Η Porsche Vision Turismo αποτελεί ένα μοντέλο της καμπάνιας «Porsche unseen».

Η Porsche Vision Turismo άνοιξε το δρόμο στην Taycan

1.758 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2020)

Το πρωτότυπο που άνοιξε το δρόμο για να φτάσουμε σήμερα να έχουμε την ηλεκτρική Porsche Taycan, έδειξε η γερμανική μάρκα. Ο λόγος για την Porsche Vision Turismo που και αυτή αποτελεί ένα μοντέλο της καμπάνιας «Porsche unseen».

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, η Porsche αποκάλυψε τη Mission E, το πρωτότυπο που στη συνέχεια εξελίχθηκε για να γίνει η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Porsche μαζικής παραγωγής, δηλαδή η Taycan. Ωστόσο σήμερα η γερμανική φίρμα έρχεται για να αποκαλύψει την Vision Turismo, ένα παρελθοντικό πρωτότυπο που δεν προχώρησε πότε, αλλά έμελλε να είναι αυτό που έβαλε τις βάσεις, έστω και σαν ιδέα για να έρθει η Taycan.
 
Όπως αποκαλύπτει η εταιρεία η Porsche Vision Turismo εμπνεύστηκε το σχεδιασμό της από ένα σκίτσο της Porsche 918, το οποίο ήταν ελαφρώς αλλαγμένο με αποτέλεσμα να δίνει την εντύπωση πως στο πίσω μέρος υπήρχε πόρτα. Έτσι ο επικεφαλής σχεδιαστής της εταιρείας, Michael Mauer σκέφτηκε να δημιουργηθεί ένα αντίστοιχο πρωτότυπο, ωστόσο δεν είχε καταλήξει τι σύστημα κίνησης θα ταίριαζε στο τετράθυρο σπορ αυτοκίνητο. Μετά από σκέψη οι άνθρωποι της Porsche κατέληξαν στο ηλεκτρικό σύστημα και κάπως έτσι φτάσαμε στην Taycan.
 
Κοιτάζοντας το μοντέλο κλίμακας που υιοθετεί την ονομασία «960 Turismo», είναι εύκολο να δει κανείς ότι η σχεδίαση του μπροστινού μέρους εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από την 918 Spyder. Το οπίσθιο άκρο που φέρει λωρίδα LED είναι παρόμοιο με αυτό που θα βρείτε σε μία Panamera καθώς αλλά και σε άλλα μοντέλα Porsche.
 
Θυμίζουμε πως η καμπάνια «Porsche unseen» αποτελείται από πρωτότυπα της Porsche τα οποία δεν ήρθαν ποτέ στην παραγωγή, ωστόσο βοήθησαν την φίρμα να προχωρήσει στην κατασκευή και την εξέλιξη νέων αυτοκινήτων. Η Porsche Vision Turismo είναι εμφανές πως συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό τον τομέα.

Hyundai
OPEL