Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το ρεκόρ της πίστας του Spa έσπασε η Porsche, η οποία μέσω μίας τροποποιημένης 919 Hybrid, κατάφερε να διανύσει γρηγορότερα από κάθε άλλον τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Η Porsche «έσπασε» το ρεκόρ στο Spa

2.673 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2018)

Το ρεκόρ της πίστας του Spa έσπασε η Porsche, η οποία μέσω μίας τροποποιημένης 919 Hybrid, κατάφερε να διανύσει γρηγορότερα από κάθε άλλον τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Το αυτοκίνητο που πήρε 17 νίκες σε 33 αγώνες μέσα σε τρία χρόνια και οδήγησε την Porsche στην κατάκτηση τριών συνεχόμενων τίτλων στο πρωτάθλημα αντοχής της FIA, κατέχει πλέον το ρεκόρ της βελγικής πίστας.
 
Ωστόσο για να το καταφέρει αυτό η 919 Hybrid χρειάστηκε να λάβει κάποιες τροποποιήσεις τόσο στην αεροδυναμική, όσο και να αφαιρεθεί ο κόφτης ταχύτητας και αφότου δέχτηκε τις συγκεκριμένες αλλαγές η Porsche έδωσε την 919 Hybrid στον Neel Jani που κάθισε πίσω από το τιμόνι.
Ο έμπειρος οδηγός χρειάστηκε μόλις 1 λεπτό και 41,770 δευτερόλεπτα για να καλύψει ένα ολόκληρο γύρο στη θρυλική πίστα, με το χρόνο αυτό να αποτελεί ένα ανεπίσημο ρεκόρ αφού είναι κατά 0.783 δευτερόλεπτά πιο γρήγορος από αυτόν που έχει πετύχει κατά τη διάρκεια του Βελγικού Grand Prix της Formula 1 το 2017, ο Lewis Hamilton.
 
Η 919 Hybrid τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V4 2 λίτρων που συνδυάζεται με ένα ζευγάρι συστημάτων ανάκτησης ενέργειας. Κατά τη διάρκεια που αγωνίζονταν είχε την ισχύ περίπου 900 ίππων, ωστόσο στη προκειμένη περίπτωση η ιπποδύναμη αυξήθηκε στα 1.200 άλογα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος της προσπάθειας ο Neel Jani τόνισε: «Η 919 Evo είναι πολύ ​​εντυπωσιακή, είναι σίγουρα το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που οδήγησα ποτέ».

Hyundai
TA 4 THELO PSAXNO