Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Porsche χρησιμοποιεί για την Mission E όλη την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει τόσο από τη κατασκευή της 918 Spyder, όσο και από τα αγωνιστικά ηλεκτρικά της.

To συγκεκριμένο concept παρουσιάστηκε πέρυσι στην Φρανκφούρτη και κινείται από δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) οι οποίοι συνδυαστικά αποδίδουν 600+ ίππους.

Η Porsche «γλυκοκοιτάζει» τα αυτόνομα αυτοκίνητα;

1.828 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/11/2016

 
Η αυτόνομη οδήγηση φαίνεται ότι δεν αφήνει κανέναν κατασκευαστή ασυγκίνητο. Τη σκυτάλη παίρνει η Porsche, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσθέσει σε ορισμένα από τα μοντέλα της, κάποια στοιχεία αυτόνομης οδήγησης.
 
Ο επικεφαλής της μάρκας, Oliver Blume, μιλώντας σε βρετανικό Μέσο ξεκαθάρισε ότι η Porsche θα συνεχίσει να κατασκευάζει οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις αξίες και τα standards της. Σημείωσε δε, πως αυτό το διάστημα η εταιρεία δεν προτίθεται να ασχοληθεί με ένα μοντέλο που θα ήταν αποκλειστικά αυτόνομο. Ωστόσο ανέφερε ότι μελλοντικά θα έβλεπε θετικά ένα μοντέλο παραγωγής που θα είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας Porsche και παράλληλα θα έφερε κάποια στοιχεία αυτόνομης οδήγησης: « Το DNA της Porsche δεν αλλάζει. Προς το παρόν δεν σκεφτόμαστε ένα φουλ αυτόνομο όχημα, καθώς οι πελάτες μας θέλουν μια πραγματική Porsche. Ωστόσο στο μέλλον θα μπορούσαμε να δούμε και ένα μοντέλο που θα προσφέρει στοιχεία αυτονομίας κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Για παράδειγμα το πρωί που κάποιος θέλει να πάει στη δουλειά του διαβάζοντας εφημερίδα να μπορεί να το κάνει μέσα στο αυτοκίνητό του».

Κλείνοντας, o Oliver Blume ανέφερε ότι η γερμανική φίρμα θα επενδύσει αρκετά στα ηλεκτρικά μοντέλα, ξεκινώντας με το Mission E (ηλεκτρικό πρωτότυπο με 600 ίππους), ενώ παράλληλα θα επεκτείνει την υβριδική της γκάμα.