Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το νέο Hyundai Tucson «φουσκώνει» από την Prior Design

1.080 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2024)
Το νέο Hyundai Tucson «φουσκώνει» από την Prior Design
5 Φωτογραφίες »

- Το νέο Hyundai Tucson στα «άτακτα» χέρια γερμανικού βελτιωτικού οίκου
- Φαρδύτερο και σίγουρα πιο άγριο
- Αλλαγές μόνο στη σχεδίαση και στο εξωτερικό

Το νέο Hyundai Tucson στα «άτακτα» χέρια γερμανικού βελτιωτικού οίκου

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Prior Design φημίζεται για τα τολμηρά σχέδια που εφαρμόζει σε μοντέλα διαφόρων, συνήθως premium, μαρκών. Με την προσθήκη επιβλητικών στοιχείων όπως «πρησμένα» bodykit, μεγάλους αεραγωγούς και αεροδυναμικά μέρη, επιχειρεί να δώσει άγριο χαρακτήρα στα αυτοκίνητα που «τροποποιεί» εξωτερικά έτσι ώστε να ξεχωρίζουν πλήρως από την εργοστασιακή τους μορφή. Αυτό ακριβώς κατάφερε και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όταν έβαλε στο χέρι το ανανεωμένο Hyundai Tucson. Σημειωτέον πως, το 2021, η βελτιωτική φίρμα είχε δημοσιεύσει στα social media την πρότασή της για το προ ανανέωσης Hyundai Tucson.

Φαρδύτερο και σίγουρα πιο «άγριο»

Αναλύοντας τις εξωτερικές αλλαγές που επέλεξε να κάνει η Prior Design, το πρώτο που τραβάει τα βλέμματα είναι τα φουσκωμένα φτερά, τα οποία φαρδαίνουν περισσότερο το αμάξωμα κάνοντάς το να δείχνει πιο επιβλητικό. Η προσθήκη αυτή δίνει χώρο για να τοποθετηθούν μεγαλύτερες και φαρδύτερες πολυάκτινες μαύρες ζάντες που ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα που επιθυμεί ο βελτιωτικός οίκος. Μπροστά, παρατηρούμε το μαύρο γυαλιστερό spoiler και αεροδυναμικές προσθήκες στον προφυλακτήρα που συμβάλλουν στην αλλαγή της όψης του σε κάτι πιο «άγριο», ενώ στα πλάγια του οχήματος έχουν τοποθετηθεί νέες ποδιές. Τέλος, στο πίσω μέρος, διακρίνονται προσθήκες όπως ο επανασχεδιασμένος πίσω διαχύτης και διακριτικές αεροτομές πάνω και κάτω από το πίσω τζάμι. Όσον αφορά στη χρωματική επιλογή, η Prior Design έχει «ντύσει» σε γκρι σατινέ το αμάξωμα ενώ όλες οι νίκελ λεπτομέρειες του εργοστασιακού μοντέλου είναι πλέον μαύρες.


Οι μαύρες αεροδυναμικές προσθήκες (διαχύτης, καλύμματα θόλων, αεροτομές κ.λπ.) τραβούν τα βλέμματα στο γκρι «πρησμένο» Hyundai Tucson.
5 Φωτογραφίες »

Οι μαύρες αεροδυναμικές προσθήκες (διαχύτης, καλύμματα θόλων, αεροτομές κ.λπ.) τραβούν τα βλέμματα στο γκρι «πρησμένο» Hyundai Tucson.

Αλλαγές μόνο στη σχεδίαση και στο εξωτερικό

Αν και η εξωτερική εμφάνιση πλέον παραπέμπει σε ένα SUV με σκοπό τις υψηλές επιδόσεις, οι αλλαγές περιορίζονται μόνο εκεί. Μηχανικά, το μοντέλο πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι άνθρωποι της Prior Design εφοδιάζεται με τον κινητήρα των 2,5 λτ. που αποδίδει 187 ίππους και 241 Nm ροπής, που παραμένει πλήρως εργοστασιακός. Παρόλα αυτά, γι΄ αυτούς που δεν αρκούνται μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, υπάρχει και η υβριδική έκδοση των 231 ίππων, ονομαστική ισχύ που δεν τη λες και λίγη σε ένα μικρομεσαίο SUV.

ford
VW