Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Η Renault Sport «πέθανε», ζήτω η Alpine!

2.625 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2021)

Η Renault ανακοίνωσε και επίσημα πως όλα τα νέα σπορ μοντέλα της φίρμας θα λανσάρονται υπό το έμβλημα της Alpine, αφού το τμήμα Renault Sport σταματά την λειτουργία του.

Kάτω από το έμβλημα της Alpine θα προσφέρονται όλα τα σπορ μοντέλα της Renault , όπως ανακοίνωσε επίσημα η γαλλική φίρμα. To τμήμα Renault Sport Cars μετονομάζεται σε Αlpine Cars, όπως άλλωστε περιμέναμε ότι θα συμβεί από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η Renault παρουσίασε το νέο της στρατηγικό πλάνο «Renaulution» που περιελάμβανε τις κινηήσεις που θα κάνει τα επόμενα χρόνια.


«Ως μέρος της αναδιοργάνωσης του ομίλου Renault, είναι σημαντικό οι διάφορες οντότητες που τον απαρτίζουν να φέρουν το όνομα Alpine και να ενσωματώνουν τις αξίες και τις φιλοδοξίες της μάρκας», δήλωσε ο Laurent Rossi, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpine. «Η Alpine στοχεύει να είναι μια κορυφαία σπορ μάρκα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Η Alpine Cars με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στα σπορ οχήματα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την επίτευξη των στόχων μας», πρόσθεσε ο Rossi.

Όλα τα νέα σπορ μοντέλα της Renault λοιπόν θα λανσάρονται υπό το έμβλημα της Alpine και δεν λαμβάνουν το χαρακτηριστικό «R.S.» δίπλα στο όνομά τους όπως πχ συνέβη στο Megane R.S. ή το Clio R.S. Ωστόσο, η Renault θα διατηρήσει στις τάξεις της το προσωπικό της Renault Sport, απλά αυτοί θα μεταπηδήσουν στο νέο τμήμα της φίρμας.

 Για την Alpine το νέο πλάνο περιλαμβάνει την μετατροπή της μάρκας σε φίρμα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων διατηρώντας το σπορ DNA και τις υψηλές αποδόσεις που συντροφεύουν τα μοντέλα της όλα αυτά τα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος του πλάνου της Alpine είναι και η συνεργασία της με την Lotus για τη δημιουργία σπορ ηλεκτρικού αυτοκινήτου αλλά και το λανσάρισμα τριών νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 

Toyota
Autotriti.gr