Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Renault ετοιμάζει πρωτότυπο με κινητήρα υδρογόνου!

Η Renault ετοιμάζει πρωτότυπο με κινητήρα υδρογόνου!

2.042 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2022)

Teaser εικόνα από ένα νέο πρωτότυπο με κινητήρα υδρογόνου έδειξε η Renault, μπαίνοντας έτσι και αυτή στις εταιρείες που εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης που «καίνε» υδρογόνο.

Μετά την Toyota, τώρα και η Renault

Μέχρι πριν από λίγο διάστημα συνδέαμε αποκλειστικά τα αυτοκίνητα υδρογόνου με σύστημα κυψέλων καυσίμου, όπως για παράδειγμα το Toyota Mirai. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν όταν η Toyota ανακοίνωσε ένα καινοτόμο σύστημα μετάδοσης κίνησης που αποτελείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που τροφοδοτείται από υδρογόνο. Μάλιστα το εν λόγω μοτέρ το εφάρμοσε τόσο σε ένα GR Yaris, όσο και σε μία αγωνιστική Corolla, ενώ σήμερα έγινε γνωστό πως σε συνεργασία με την Yamaha αναπτύσσουν και ένα νέο μεγαλύτερο V8 5λιτρο κινητήρα με 450 άλογα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με κινητήρα υδρογόνου

Τελικά φαίνεται πως η Toyota δεν είναι η μοναδική εταιρεία που πειραματίζεται με τέτοιου τύπου κινητήρα, καθώς το ίδιο κάνει και η Renault. Η γαλλική φίρμα παρουσίασε σε μία teaser εικόνα ένα νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο εξοπλισμένο με «κινητήρα υδρογόνου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Η χρήση της λέξης «κινητήρας» αφήνει να εννοηθεί πως το μοντέλο δεν εξοπλίζεται με σύστημα κυψέλων καυσίμου υδρογόνου, αλλά μάλλον με κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί με υδρογόνο αντί για βενζίνη ή ντίζελ. Η μάρκα συνεχίζει λέγοντας ότι είναι ένα «άνευ προηγουμένου πρωτότυπο αυτοκίνητο», κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο παραπάνω συλλογισμός έχει ακόμα μεγαλύτερη βάση ορθότητας.

Πιθανότατα θα είναι ένα hi-tech crossover

Ενώ οι πληροφορίες παραμένουν ακόμα άγνωστες, από την εικόνα διακρίνουμε πως το νέο αυτοκίνητο φαίνεται πως είναι crossover. Διαθέτει λεπτά LED φωτιστικά σώματα και κάμερες αντί για καθρέπτες στο πλάι, ενώ αφήνει την εντύπωση ο συνολικός του σχεδιασμός είναι ιδιαίτερα στιβαρός.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO