Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Renault συνομιλεί με τη VW για την παραγωγή ενός μικρού ηλεκτρικού

Η Renault συνομιλεί με τη VW για την παραγωγή ενός μικρού ηλεκτρικού

1.592 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2024)

- Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault επιβεβαίωσε τις συνομιλίες στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης
- Θα μοιραστούν την πλατφόρμα του επερχόμενου μίνι ηλεκτρικού Twingo
- Στόχος η μείωση κόστους του Twingo έως και 40%

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault επιβεβαίωσε τις συνομιλίες στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης

Η Volkswagen αναζητούσε, από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, έναν συνεργάτη για να την βοηθήσει στον φιλόδοξο στόχο να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ. Τελικά επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για συνεργασία της VW και της Renault και είδαν το φως της δημοσιότητας στα τέλη του 2023. Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, που επιβεβαίωσε, στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, ότι η γαλλική μάρκα βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Volkswagen για πιθανή συνεργασία στην ανάπτυξη ενός νέου μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου για την Ευρώπη. Ο De Meo παραδέχτηκε επίσης ότι μιλούσε και με άλλους πιθανούς συνεργάτες, χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

Θα μοιραστούν την πλατφόρμα του επερχόμενου μίνι ηλεκτρικού Twingo

Και οι δύο εταιρείες εφαρμόζουν επί του παρόντος μέτρα μείωσης του κόστους προκειμένου να προσφέρουν ηλεκτρικά σε παρόμοιες τιμές με τα μοντέλα κινητήρων εσωτερικής καύσης για να ανταγωνιστούν τις κινεζικές εταιρείες αυτοκινήτων που προσφέρουν φθηνά ηλεκτρικά στην Ευρώπη. Η Renault τον περασμένο Νοέμβριο είχε δηλώσει ότι θα λανσάρει το αμιγώς ηλεκτρικό Twingo το 2026 με κόστος που δε θα ξεπερνά τα 20.000 ευρώ. Στην έκθεση της Γενεύης τη Δευτέρα, ο De Meo δήλωσε ότι η Renault και η VW βρίσκονται σε «πρώιμες συνομιλίες» για να μοιραστούν πιθανώς την πλατφόρμα του Twingo, αλλά και ότι η Renault θα προχωρήσει στο έργο με ή χωρίς συνεργάτη.

Στόχος η μείωση κόστους του Twingo έως και 40%

Η Renault στοχεύει να μειώσει το κόστος για το νέο ηλεκτρικό Twingo έως και 40%, σε σύγκριση με τα ηλεκτρικά μοντέλα της τρέχουσας γενιάς, μέσω ενός συνδυασμού μείωσης ανταλλακτικών, μικρότερου χρόνου κατασκευής και φθηνότερων μπαταριών. Ο De Meo δήλωσε επίσης ότι η μείωση του κόστους από το Twingo θα εφαρμοστεί στο νέο Renault 5 και στο επερχόμενο μικρό SUV Renault 4. Επιπλέον, η συνεργασία με τη Renault θα βοηθούσε τη VW να λανσάρει τους διαδόχους του ηλεκτρικού e-Up και των "αδερφών" της, Skoda Citigo και Seat Mii. Υπενθυμίζεται πως στην Ευρώπη, η μέση τιμή ενός ηλεκτρικού υπερβαίνει τις 65.000 ευρώ και ως εκ τούτου, τόσο η VW όσο και η Renault έχουν ισχυρό κίνητρο να αναπτύξουν ένα οικονομικά προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο.

ford
ODIGOS AGORAS LINGLONG