Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Stellantis εξαγόρασε την AiMotive με φόντο την αυτόνομη οδήγηση

Η Stellantis εξαγόρασε την AiMotive με φόντο την αυτόνομη οδήγηση

2.161 Επισκέψεις στο άρθρο (23/12/2022)

Η Stellantis εξαγόρασε την AiMotive, μία από τις κορυφαίες εταιρείες προγραμματισμού και λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης και αυτόνομης οδήγησης!

Σημαντική κίνηση της Stellantis

Η Stellantis ολοκλήρωσε την εξαγορά της aiMotive, μιας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, που εργάζεται σε λύσεις αυτόνομης οδήγησης. Η ανακοίνωση ήρθε σήμερα να επιβεβαιώσει τις αρχικές πληροφορίες που είχαν κάνει την εμφάνισή τους πριν από περίπου ένα μήνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα βοηθήσει την Stellantis στον εξηλεκτρισμό της

Μιλώντας για την εξαγορά της ουγγρικής εταιρείας, ο επικεφαλής λογισμικού της Stellantis, Yves Bonnefont, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα επιταχύνει τη διαδρομή της Stellantis να γίνει μια εταιρεία τεχνολογίας βιώσιμης κινητικότητας και να υλοποιήσει τους στόχους της στρατηγικής Dare Forward 2030 (100 τοις εκατό των πωλήσεων οχημάτων στην Ευρώπη να είναι ηλεκτρικά με μπαταρία έως το 2030). «Χάρη στην παγκόσμιας κλάσης τεχνογνωσία της aiMotive, θα ενισχύσουμε την τεχνητή νοημοσύνη και την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης και θα προωθήσουμε τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη της ολοκαίνουργιας πλατφόρμας STLA AutoDrive», πρόσθεσε ο Bonnefont.

Θα λειτουργεί αυτόνομα η aiMotive

Παρά την εξαγορά η aiMotive θα διατηρήσει τη λειτουργική της ανεξαρτησία, όντας στην ουσία μια θυγατρική της Stellantis. Ο László Kishonti, ιδρυτής της aiMotive, θα παραμείνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της. Ωστόσο η Stellantis θα δημιουργήσει ένα Διοικητικό Συμβούλιο για την επίβλεψη της aiMotive, διατηρώντας τη νοοτροπία της startup για ταχεία καινοτομία και αυτονομία στην ανάπτυξη λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης και αυτόνομης οδήγησης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Peugeot - Toyota
Skoda