Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Toyota εκθρόνισε μετά από 90 χρόνια την GM!

Η Toyota εκθρόνισε μετά από 90 χρόνια την GM!

3.428 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2022)

Μετά από 90 συνεχόμενα χρόνια πρωτιάς, η Toyota εκθρόνισε την General Motors και έγινε η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μεγάλη επιτυχία της Toyota

Συνήθως, η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μιας χώρας τείνει να είναι από την ίδια τη χώρα. Στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτός ο κατασκευαστής ήταν η General Motors, η οποία τα τελευταία 90 χρόνια, στο τέλος κάθε χρόνου, βρίσκονταν στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Ωστόσο το «στοιχειωμένο» αυτό σερί της GM έλαβε τέλος το 2021 και την ευθύνη φέρει ηToyota.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

114.000 περισσότερα αυτοκίνητα

Όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η «Wall Street Journal» η αλλαγή προήλθε κυρίως από τη συνεχιζόμενη έλλειψη τσιπ, η οποία ως γνωστόν έχει προκαλέσει προβλήματα σε όλες τις μάρκες. Σύμφωνα με τους αριθμούς που επικαλούνται τα ξένα Μέσα, η Toyota μέσα στο 2021 κατάφερε να πουλήσει στις ΗΠΑ 2,3 εκατομμύρια οχήματα, αριθμός αυξημένος κατά 10% σε σχέση με το 2020. Από την άλλη πλευρά, η GM ανέφερε 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις οχημάτων το 2021, ή 114.000 λιγότερα οχήματα από την Toyota, σημειώνοντας μείωση 13% σε σχέση με το 2020.

Αύξηση πωλήσεων και για τις Mazda, Volkswagen και Hyundai

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της Toyota, υπήρξαν και άλλες εκτός ΗΠΑ μάρκες που αύξησαν τις πωλήσεις τους στην συγκεκριμένη αγορά, σύμφωνα με την εταιρεία Cox Automotive. Η Mazda, η Volkswagen, όπως και η Hyundai είναι κάποιες από αυτές, με την τελευταία να παραδίδει 738.081 αυτοκίνητα πετυχαίνοντας αύξηση της τάξης του 19% σε σχέση με το 2020.     

Μεγάλο «διπλό» της Toyota στην έδρα της General Motors
-Η Toyota ήταν η κορυφαία μάρκα σε πωλήσεις στις ΗΠΑ για το 2021.
-Άφησε δεύτερη την GM, η οποία έχασε τα πρωτεία στην χώρα της μετά από 90 χρόνια!
-114.000 αυτοκίνητα διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.
Θα καταφέρει και το 2022 η Toyota να βρεθεί και πάλι στην κορυφή των ΗΠΑ ή θα υπάρξει απάντηση από την GM;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
Skoda