Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Toyota καταδιώκει την Tesla στην αυτόνομη οδήγηση!

Η Toyota καταδιώκει την Tesla στην αυτόνομη οδήγηση!

1.750 Επισκέψεις στο άρθρο (7/4/2022)

Η Toyota έχει πάρει την απόφαση να «κυνηγήσει» την Tesla στην εξέλιξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης και μάλιστα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα από τον στόλο της για τη συλλογή πολλών δεδομένων, εξοπλίζοντάς τα με κάμερες χαμηλού κόστους!

Η Tesla ή η Toyota θα κόψει πρώτη το νήμα;

Η Tesla ισχυρίζεται ότι θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα εισάγει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, όμως η αμερικανική μάρκα απέκτησε αντίπαλο και μάλιστα πολύ ισχυρό. Ο λόγος για την Toyota και συγκεκριμένα τη θυγατρική της εταιρεία, Woven Planet, η οποία θα εξελίξει ανάλογη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης χωρίς ακριβούς αισθητήρες όπως οι lidar, αλλά με κάμερες χαμηλού κόστους, με τις οποίες θα εξοπλίσει όσα περισσότερα αυτοκίνητα μπορεί!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Φθηνές κάμερες + μεγάλος στόλος = Πολλά δεδομένα

Η Woven Planet είπε στο Reuters ότι είναι σε θέση να χρησιμοποιεί κάμερες που είναι 90 τοις εκατό φθηνότερες από τους αισθητήρες που χρησιμοποιούσε πριν και μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν σε στόλους επιβατικών αυτοκινήτων. Έτσι θα έχει τη δυνατότητα να συλλέγει πολλά δεδομένα και να αναβαθμίζει αποτελεσματικά το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, μια κίνηση που ελπίζει ότι θα συμβάλει στη μείωση του κόστους και στην κλιμάκωση της τεχνολογίας. «Η συλλογή διαφορετικών δεδομένων οδήγησης χρησιμοποιώντας έναν τεράστιο στόλο αυτοκινήτων είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη ενός ισχυρού συστήματος αυτόνομων αυτοκινήτων, αλλά είναι δαπανηρό και δεν μπορεί να κλιμακωθεί η δοκιμή αυτόνομων οχημάτων με ακριβούς αισθητήρες», εξήγησε η εταιρεία.

Κίνηση-απάντηση στην Tesla

Η κίνηση αυτή της ιαπωνικής φίρμας έρχεται ως απάντηση στην Tesla, η οποία έχει στοιχηματίσει και αυτή σε κάμερες για τη συλλογή δεδομένων από περισσότερα από 1 εκατομμύριο οχήματα στο δρόμο για την ανάπτυξη της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης. Παράλληλα έρχεται σε αντίθεση με εταιρείες όπως η Waymo της Alphabet και άλλες που πρόσθεσαν ακριβούς αισθητήρες όπως lidar σε μικρό αριθμό οχημάτων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
HUYNDAI
skoda