Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Toyota στο πλευρό των ΑμεΑ στους Παραολυμπιακούς

1.200 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2024)
Η Toyota στο πλευρό των ΑμεΑ στους Παραολυμπιακούς
3 Φωτογραφίες »

- Μεγάλος χορηγός των Παραολυμπιακών του Παρισιού η Toyota
- Το όραμα της «συνδεδεμένης πόλης» στο Παραολυμπιακό χωριό
- Τα AMP οχήματα της Toyota στη διάθεση των Παραολυμπιονικών
- Και τα E-Puller Yosh E και C Walk T στο Παρίσι

Μεγάλος χορηγός των Παραολυμπιακών του Παρισιού η Toyota

Παρούσα στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία δηλώνει η Toyota, η οποία είναι μεγάλος χορηγός των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 στα πλαίσια του οράματος «Κινητικότητα για όλους». Ο ιαπωνικός κολοσσός βρίσκεται με 4.300 εθελοντές στο Παρίσι με σκοπό να βοηθήσει τους 400 Παραολυμπιονίκες, δείχνοντας έμπρακτα ότι ως μία αυτοκινητοβιομηχανία με μεγάλη ιστορία και κοινωνική προσφορά έχει στόχο να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα ανά τον κόσμο.

Το όραμα της «συνδεδεμένης πόλης» στο Παραολυμπιακό χωριό

Το όραμα της Toyota, το οποίο εκπροσωπεί και στους Παραολυμπιακούς αγώνες, είναι όλοι οι άνθρωποι να ζουν μαζί δίχως κινητικές δυσκολίες. Μάλιστα οι Ιάπωνες ήδη προσπαθούν να φτιάξουν μια πόλη η οποία θα είναι σχεδιασμένη να βοηθά τα άτομα με αναπηρία, αφού θα είναι πλήρως συνδεδεμένη, ενώ όλα τα κτήρια και τα οχήματα θα επικοινωνούν μέσω δεδομένων και αισθητήρων. Μάλιστα, η πόλη αυτή βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Fuji και είναι πολύ κοντά στο να ανοίξει τις πόρτες της σε κατοίκους. Κάτι παρόμοιο αλλά σε μικρότερη κλίμακα, προσπαθούν να κάνουν και στο Παραολυμπιακό χωριό.

Τα AMP οχήματα της Toyota στη διάθεση των Παραολυμπιονικών

Για την όσο το δυνατόν ευκολότερη μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρία, η Toyota παρουσιάζει στους Παραολυμπιακούς, τις δικές της καινοτομίες με τις οποίες σκοπεύει να αλλάξει τη ζωή περισσότερων από 1,3 δισεκατομμυρίων ατόμων ανά τον κόσμο. Μια από αυτές, είναι τα ηλεκτροκίνητα AMP οχήματα (Accessible People Mover), που θα καλύπτουν τις «last mile» μετακινήσεις των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, με ή χωρίς αναπηρικό αμαξίδιο.

Και τα E-Puller Yosh E και C Walk T στο Παρίσι

Και οι καινοτομίες δεν σταματάνε εκεί, αφού στο Παραολυμπιακό χωριό, αλλά και σε ειδικό πάρκο δίπλα στον πύργο του ΄Αιφελ οι αθλητές αλλά και οι απλοί περαστικοί θα μπορούν να δουν και να δοκιμάσουν τα E-Puller Yosh E και C Walk Τ. Το πρώτο αποτελεί τη νέα επαναστατική δημιουργία κινητικότητας με αμαξίδιο της Toyota, που προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο, μετατρέποντάς το σε ηλεκτροκίνητο με αυτονομία 25 χιλιομέτρων. Εκεί θα βρίσκεται και το νέο τρίκυκλο C Walk T, που θα μεταφέρει αθλητές, διοργανωτές, εθελοντές και προσωπικό των αγώνων. Με μέγιστη ταχύτητα τα 6 χλμ./ώρα και σύστημα ανίχνευσης εμποδίων, στόχο έχουν να διευκολύνουν τις ασφαλείς μετακινήσεις εντός των εγκαταστάσεων των αγώνων.

AutoΤριτη
LEASING COMPARISON