Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Ο σταθμός φόρτισης βρίσκεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Η VW έφτιαξε σταθμό φόρτισης στην έρημο (+vid)

2.070 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2020)

Τι δουλειά έχει ένας σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκίνητων στη μέση μιας ερήμου; H Volkswagen είναι αυτή που έχει την απάντηση στο ερώτημα!

Όπως τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, έτσι και τα ηλεκτρικά για να φτάσουν στο σημείο να διατεθούν στις αγορές πρέπει πρώτα να περάσουν από πολλά τεστ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι είναι 100% λειτουργικά σε όλες τις συνθήκες. Το ίδιο ισχύει και για τις περιβαλλοντικές συνθήκες, αφού το ίδιο μοντέλο και τα επιμέρους εξαρτήματα που το απαρτίζουν θα πρέπει να είναι ικανά να αντέξουν από τις πολύ κρύες θερμοκρασίες έως και τις πολύ ζεστές.
 
Στα ηλεκτρικά, η βασική πτυχή της φόρτισης είναι να βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία του παραμένει σε σταθερή, ασφαλή θερμοκρασία. Αν και αυτό είναι εύκολο να συμβεί σε κρύες περιοχές, στον αντίποδα όταν η εξωτερική θερμοκρασία φτάνει τους 49 βαθμούς κελσίου ο κίνδυνος υπερθέρμανσης είναι υπαρκτός.
 
Αυτός είναι και ο λόγος που το αμερικανικό τμήμα του Ομίλου Volkswagen πήρε την απόφαση να κατασκευάσει ένα ιδιωτικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Στο εν λόγω σημείο το οποίο φιλοξενεί 25 διαφορετικούς φορτιστές, όλα τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ετοιμάζονται από τις μάρκες του γερμανικού κολοσσού δοκιμάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να δείξουν πως μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ακραία θερμές περιβαλλοντικές συνθήκες.
 
Όπως αναφέρει η VW ο σταθμός είναι κυρίως εξοπλισμένος με γρήγορους φορτιστές DC, αλλά προέρχονται από διάφορους κατασκευαστές. Η ισχύς των φορτιστών ποικίλλει ξεκινώντας από τα 50 kW και φτάνοντας έως τα 350 kW, ενώ υπάρχουν και δέκα φορτιστές που μιμούνται την απλή οικιακή πρίζα. Έτσι οι μπαταρίες των ηλεκτρικών δοκιμάζονται σε όλες τις παραμέτρους, όντας πάντα κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
 
Δείτε το σχετικό βίντεο  
 

Mercedes
FALKEN ZIEX ZE 320 TEST