Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της VW, το ID.4 ξεκίνησε την κατασκευή του στο αναβαθμισμένο εργοστάσιο της μάρκας στο Zwickau της Γερμανίας.

Η VW ξεκίνησε την παραγωγή του ID.4 (+vid)

2.630 Επισκέψεις στο άρθρο (21/8/2020)

Η Volkswagen ξεκίνησε την κατασκευή του ID.4 στο εργοστάσιο της πόλης Zwickau στη Γερμανίας και το γνωστοποίησε μέσω ενός βίντεο.


Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της VW, το ID.4 ξεκίνησε την κατασκευή του στο αναβαθμισμένο εργοστάσιο της μάρκας στο Zwickau της Γερμανίας. Αυτή είναι μία ακόμα κίνηση της εταιρείας που έρχεται ως μέρος της φιλοδοξίας του VW Group να γίνει ηγέτης στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικής κινητικότητας, με επενδύσεις 33 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2024.
 
Ρόλο σε όσα προαναφέραμε θα παίξει και η μετατροπή του εργοστάσιου στο Zwickau, το οποίο για τις ανάγκες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει ξεκινήσει ήδη την αναβάθμισή του, με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος. Υπολογίζεται πως το 2021 θα έχει παραγωγική ικανότητα περίπου 300.000 ηλεκτρικών που θα είναι βασισμένα στην ΜΕΒ πλατφόρμα.
 
Έχοντας συντελεστή οπισθέλκουσας 0,28 cd και αυτονομία στο φάσμα των 500 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την VW, το ID.4 θα ξεκινήσει αρχικά με κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα προστεθεί και η τετρακίνητη έκδοση. Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρχει μόνο ένας ηλεκτρικός κινητήρας που θα προσφέρει 204 ίππους και 310 Nm ροπής, ενώ στη δεύτερη θα είναι εγκατεστημένα δύο ηλεκτρικά μοτέρ που θα προσφέρουν συνδυαστικά 306 ίππους και 450 Nm ροπής.  
 
Το ID.4 θα λανσαριστεί αρχικά στην Ευρώπη και την Κίνα και στη συνέχει θα πάει και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 

Mercedes
20YEARS BEST SELLERS