Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Valiant είναι το νέο υπερόπλο της Aston Martin!

 Σχολιάστε 
5.850 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2024)
Η Valiant είναι το νέο υπερόπλο της Aston Martin!
11 Φωτογραφίες »

- Θα κατασκευαστούν μόνο 38 μοντέλα.
- V12 μοτέρ για 745 άλογα.
- Γεμάτη από ίνες άνθρακα και επιβλητική πίσω όψη.
- «Γυμνός» αλλά άκρως εντυπωσιακός ο λεβιές ταχυτήτων.

Θα κατασκευαστούν μόνο 38

Η νέα Aston Martin Valiant παρουσιάστηκε ως η ακραία εκδοχή της Valour και θα κατασκευαστεί σε μόλις 38 μονάδες παγκοσμίως. Το νέο μοντέλο της βρετανικής φίρμας αρχικά σχεδιάστηκε ως προσωπική παραγγελία από τον οδηγό της Formula 1, Fernando Alonso και τις προσεχείς ημέρες θα κάνει το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed ​​το 2024, πριν οι παραδόσεις προς τους πελάτες ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

V12 μοτέρ για 745 άλογα

Το σπάνιο μοντέλο της Aston Martin, ήρθε στη ζωή μέσω του ειδικού τμήματος Q της Aston Martin. Κάτω από το καπό κρύβει έναν twin-turbo V12 5,2 λίτρων κινητήρα με ισχύ 745 ίππων και 753 Nm ροπής. Όπως η Valour, έτσι και η Valiant θα πωλείται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Ελαφριά με hi-tech ανάρτηση

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της, οι μηχανικοί της Aston Martin πήραν πολυάριθμα μέτρα για την εξοικονόμηση βάρους. Για παράδειγμα, η Valiant έχει ένα νέο πίσω υποπλαίσιο κατασκευασμένο μέσω 3D εκτύπωσης, που «κόβει» τρία κιλά από το βάρος, ενώ 14 κιλά έχουν αποφευχθεί χάρη στις νέες ζάντες μαγνησίου 21 ιντσών και 11,5 κιλά χάρη σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου ειδική για motorsport.

Όντας εστιασμένη στην πίστα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Aston Martin εγκατέστησε ανάρτηση Multimatic Adaptive Spool Valve που μπορούν να προσαρμοστούν σε μία από τις 32 διαφορετικές θέσεις σε λιγότερο από έξι χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η μάρκα έχει επίσης επαναβαθμονομήσει τα modes οδήγησης Sport, Sport+ και Track και έχει τοποθετήσει κεραμικά φρένα με δίσκους 410 χιλιοστών μπροστά και πίσω 360 χιλιοστών.

Γεμάτη από ίνες άνθρακα και επιβλητική πίσω όψη

Εξωτερικά, η Valiant είναι πολύ πιο επιθετική από την Valour. Φέρει πολλά νέα εξαρτήματα από ανθρακονήματα, όπως το σπλίτερ, χαμηλά στο μπροστινό μέρος. Η Aston Martin κατασκεύασε επίσης μια νέα μάσκα από ανθρακονήματα, όπως και νέα μαρσπιέ στο πλάι εμπνευσμένα από τη Formula 1. Στο πίσω μέρος φιγουράρει η μεγάλη αεροτομή, αλλά και οι τέσσερις στρογγυλές απολήξεις στο κέντρο του κάτω μέρους.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN