Η Volvo θα ανοίξει και ένα 2ο εργοστάσιο στο Daqing, της Κίνας, επενδύοντας 580 εκατ. ευρώ, προκειμένου να παράγονται 80.000 μονάδες και να φτάσουν στο μέλλον τις 300.000 ετησίως.
Η Volvo φτιάχνει 2ο εργοστάσιο στην Κίνα
2.568 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2013)
Η Volvo ετοιμάζεται να ανοίξει τη 2η μονάδα παραγωγής (80.000 μονάδων ετησίως) των νέων μοντέλων της στην Κίνα, για μια σειρά οχημάτων που θα αφορούν κυρίως την τοπική αγορά.
Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θα δημιουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο της στην Κίνα για να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση. Η Volvo λειτουργεί ήδη ένα εργοστάσιο στο Chengdu, στη νοτιοδυτική περιοχή της χώρας.Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κατασκευάσει, μέχρι το τέλος του έτους, εκτός των άλλων και μια ειδική (επιμηκυμένη) έκδοση του S60, η οποία προορίζεται για την τοπική αγορά αποκλειστικά.Επιπλέον, η σουηδική φίρμα θα ανοίξει και μια δεύτερη μονάδα παραγωγής στο Daqing, στη νοτιοδυτική περιοχή της χώρας,επενδύοντας 580 εκατ. ευρώ περίπου. Το εν λόγω εργοστάσιο θα παράγει αρχικά 80.000 μονάδες, με προοπτική να αυξηθούν σε 300.000 ετησίως.Ο στόχος λοιπόν είναι εκεί να κατασκευαστούν βενζινοκίνητα sedan, SUV, MPV και αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα, σύμφωνα πάντα με τις κινεζικές δημοσιεύσεις των δημοτικών αρχών. Βέβαια δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ο χρόνος έναρξης λειτουργίας του δεύτερου αυτού εργοστασίου, αλλά έχει υπογραμμιστεί ότι ο στόχος της σκανδιναβικής μάρκας είναι να πουλά πάνω από 200.000 οχήματα στην τοπική αγορά, μέχρι το 2020.Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, οι κινεζικοί νόμοι απαιτούν οι διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες να ιδρύουν κοινοπραξίες με τοπικές επιχειρήσεις, αν επιθυμούν να παράγουν οχήματα στην Κίνα. Προκειμένου λοιπόν να υλοποιηθεί αυτή η προϋπόθεση, η Volvo αποφάσισε να δημιουργήσει μια κοινοπραξία με την κινεζική εταιρεία: Zhejiang Geely Holding Group Co.Τέλος, δεν είναι η πρώτη φορά, που η συγκεκριμένη πόλη βοηθά τη Volvo, καθώς και στο παρελθόν έχει συνδράμει οικονομικά την εταιρεία για να αναπτύξει τα μερίδιά της στην τοπική αγορά. Αλλωστε, το Daqing είναι γνωστό για τις πετρελαϊκές πηγές του, εδώ και 50 χρόνια, οι οποίες αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.