Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα από τη Citroen και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Η ναυαρχίδα της Citroen βρίσκεται καθ` οδόν

8.062 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2021)

Η Citroen μετά τον τολμηρό σχεδιασμό που έδωσε στο C4 εξελίσσει και μία νέα ναυαρχίδα, η οποία αναμένεται να έχει με τη σειρά της καινοτόμο σχεδιασμό προκειμένου να μπορέσει να ανταγωνιστεί τόσο τα σεντάν όσο και τα SUV μοντέλα. Σχέδια έρχονται να μας προϊδεάσουν για το εν λόγω μοντέλο!


Είναι γνωστό πως η Citroen ετοιμάζει ένα νέο αυτοκίνητο που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της. Το εν λόγω μοντέλο θα ονομαστεί C5 ή C6, αλλά επί του παρόντος είναι γνωστό με τον εσωτερικό κωδικό E43. Μάλιστα πρόσφατα έκαναν την εμφάνισή τους καμουφλαρισμένα πρωτότυπα και επιβεβαίωσαν πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα γίνει το δεύτερο mainstream Citroen που θα έχει ιδιαίτερο σχεδιασμό, ακολουθώντας έτσι το C4.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και αντικατοπτρίζονται και στα ανεξάρτητα σχέδια που μπορείτε να δείτε, το επερχόμενο γαλλικό μοντέλο θα συνδυάζει στο αμάξωμά του την κομψότητα ενός σεντάν και τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, χαρακτηριστικό που παραπέμπει σε SUV.
 
Μάλιστα στελέχη της γαλλικής μάρκας κατά το παρελθόν έχουν επιβεβαιώνει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα είναι κάτι το διαφορετικό από άποψης σχεδιασμού. Η Citroen έχει τονίσει ότι η ναυαρχίδα της θα λάβει πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Cxperience που είδαμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016, στοιχείο που έχει περάσει και στα σχέδια που έχουμε στη διάθεσή μας, έχοντας ωστόσο προστεθεί η αεροτομή στο πίσω μέρος, χαρακτηριστικό που φάνηκε στα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα.

Από κει και πέρα να σημειώσουμε πως η πλατφόρμα που θα βασιστεί το νέο Citroen θα είναι η EMP2 που βρίσκουμε και στο C5 Aircross, ενώ σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, πέραν των εκδόσεων με κινητήρες καύσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμο και ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.
 
Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως το εν λόγω αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2021, χωρίς όμως να υπάρχει πληροφόρηση για την ακριβή ημερομηνία.

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS