Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μοντέλα όπως το Golf GTI TCR θα καταργηθούν.

«Ηλεκτρική» η VW Motorsport

1.580 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2019)

Η «στροφή» που έχει πραγματοποιήσει η VW στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αφορά μόνο τα συμβατικά μοντέλα αλλά αγγίζει και τόσο τα σπορ όσο και τα αγωνιστικά. Για αυτό το λόγο μοντέλα όπως το Golf GTI TCR, θα καταργηθούν σταδιακά για να δημιουργήσουν χώρο για νέα αμιγώς ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το τμήμα Volkswagen Motorsport, το GTI TCR θα αποσυρθεί στα τέλη του 2019, κάτι το oποίο δεν αποτελεί έκπληξη αφού η 8η γενιά του Golf έχει παρουσιαστεί. Ωστόσο το νέο είναι πως η μάρκα δεν σκοπεύει να προσφέρει το λογότυπο TCR στο νέο Golf, λόγω της σταδιακής της απόσυρσης από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ωστόσο σημείωσε πως θα συνεχίσει να κατασκευάζει εξαρτήματα για το υπάρχον Golf GTI TCR, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους που θα χρειαστούν ανταλλακτικά.
 
Παράλληλα το τμήμα Motorsport της VW θα τερματίσει τη συμμετοχή όλων των εργοστασιακών ομάδων που συμμετέχουν σε αγώνες αυτοκινήτων που εξοπλίζονται από κινητήρες εσωτερικής καύσης, απόφαση που και αυτή έχει σχέση με τη δέσμευσή της στα ηλεκτρικά μοτέρ. Όμως θα συνεχίσει να κατασκευάζει το Polo GTI R5 για ομάδες ιδιωτών, ενώ ενεργή θα παραμείνει και η κατασκευή ανταλλακτικών.
 
Με δηλώσεις του Frank Welsch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen και υπεύθυνο στο τομέα της τεχνικής ανάπτυξης, υπογραμμίστηκε πως το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό ID.R θα συνεχιστεί ως το κυρίαρχο μοντέλο του τμήματος Motorsport. Μάλιστα έγινε γνωστό πως η ομάδα του είναι στη διαδικασία ανάπτυξης ενός δεύτερου ηλεκτρικού brand (μετά το ID) με τα αυτοκίνητα που θα ανήκουν σε αυτό να γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ των ηλεκτρικών μοντέλων παραγωγής όπως το ID.3 και των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Περισσότερες πληροφορίες δε δόθηκαν όμως περιμένουμε ένα «καυτό» αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο!
 
Τέλος να αναφέρουμε πως το Golf 8ης γενιάς θα παραχθεί κανονικά σε εκδόσεις GTI και R.

Mercedes
OPEL