Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

To Honda Legend αναμένεται να γίνει το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με αυτόνομα συστήματα Επιπέδου 3.

Ηοnda το πρώτο αυτόνομο αυτοκίνητο Επιπέδου 3

3.339 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2020)

Η Honda θέλει να προλάβει την Mercedes S-Class και να βγάλει στην αγορά το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με αυτόνομα συστήματα Επιπέδου 3.


Η Honda θέλει να γίνει η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που θα κατασκευάσει μαζικά αυτόνομα οχήματα Επιπέδου 3, σύμφωνα με το Reuters. Τα αυτοκίνητα αυτά θα είναι σε θέση να κυκλοφορούν αυτόνομα μέσα στις πόλεις αλλά και σε αυτοκινητοδρόμους, επιτρέποντας στους οδηγούς να πάρουν τα μάτια τους από το δρόμο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει ήδη απονείμει στη Honda μια πιστοποίηση ασφαλείας για το σύστημα «Traffic Jam Pilot». Το πρώτο μοντέλο που θα διαθέτει αυτό το ενημερωμένο σύστημα θα είναι το Legend, που θα λανσαριστεί στην Ιαπωνία πριν από τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου.

«Τα αυτόνομα αυτοκίνητα αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, στην παροχή μεταφορικού μέσου για τους ηλικιωμένους και στη βελτίωση του εφοδιασμού προϊόντων», δήλωσε το Υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας.

Προκειμένου ένα αυτοκίνητο να πληροί βασικά πρότυπα ασφαλείας όσον αφορά την αυτόνομη οδήγηση, το σύστημα πρέπει να είναι σε θέση να «προειδοποιεί όταν ο έλεγχος του οχήματος επιστρέφει στον οδηγό και να συνεχίζει να κινείται με ασφάλεια έως ότου ολοκληρωθεί η αλλαγή στον έλεγχο του οχήματος. Όταν αυτό δεν γίνεται, το αυτόνομο σύστημα Επιπέδου 3 πρέπει να μπορεί σταματήσει με ασφάλεια το όχημα».

Ακόμα, τα αυτοκίνητα αυτά πρέπει να διαθέτουν εξοπλισμό παρακολούθησης οδηγού, καθώς και μέτρα ασφάλειας απέναντι σε χάκερς και παράνομα λογισμικά. Τέλος, τα αυτόνομα αυτοκίνητα Επιπέδου 3 θα πρέπει να ξεχωρίζουν από τα άλλα και για αυτό θα πρέπει να έχουν πάντα ένα αυτοκόλλητο που θα δείχνει ότι το όχημα διαθέτει αυτόνομα συστήματα οδήγησης.
 

Toyota
KIA