ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ήπια υβριδικά και ηλεκτρικά τα ανανεωμένα Citroen C4 και C4 X

1.101 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2024)
Ήπια υβριδικά και ηλεκτρικά τα ανανεωμένα Citroen C4 και C4 X
6 Φωτογραφίες »

- Αναμένονται στις αρχές της νέας χρονιάς στις αντιπροσωπείες
- Με ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση σε εμπρός και πίσω προφυλακτήρες
- Εξοπλίζονται με οθόνη 10 ιντσών για infotainment και ψηφιακό πίνακα 7 ιντσών
- Θα διαθέτουν αμιγώς ηλεκτρικές και ήπια υβριδικές επιλογές

Αναμένονται στις αρχές της νέας χρονιάς στις αντιπροσωπείες

Η Citroen επέλεξε τo Σαλόνι της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, για να παρουσιάσει τα ανανεωμένα C4 και C4 X που φέρνουν μαζί τους νέα σχεδίαση και εφοδιάζονται πλέον μόνο με εξηλεκτρισμένες και φουλ ηλεκτρικές εκδόσεις. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στις αντιπροσωπείες στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Με ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση και δυο νέα χρώματα

Τα ανανεωμένα μοντέλα της γαλλικής μάρκας, διαθέτουν νέα σχεδίαση στον εμπρός προφυλακτήρα, στον οποίο έχει μικρύνει η γρίλια. Ακόμα, έχει διαφορετική σχεδίαση στα φώτα ημέρας, αφού αυτά πλέον βρίσκονται κάτω ακριβώς από τα LED φώτα πορείας, έχουν ορθογώνιο σχήμα, ενώ τέλος διαθέτουν νέο σήμα στη μάσκα του αυτοκινήτου. Πηγαίνοντας από τα εμπρός προς τα πίσω, τα ανανεωμένα Citroen δίνουν την αίσθηση, ότι είναι φαρδύτερα λόγω των μεγαλύτερων μαρσπιέ. Ακόμα στο C4 τραβάει τη προσοχή τα αλλαγμένα πίσω φώτα, που δημιουργούν το εφέ μια ενιαίας LED μπάρας, η οποία ενώνεται χάρη στο φωτιζόμενο σήμα της Citroen αλλά και μια νέα αεροτομή. Το C4 X έχει διαφορετική πίσω όψη στα φώτα, αφού δεν «βγάζει» το εφέ της ενιαίας μπάρας φώτων, ενώ δεν εξοπλίζεται ούτε με αεροτομή. Τέλος η παλέτα χρωμάτων των δύο μοντέλων μεγάλωσε, με τους Γάλλους να προσθέτουν τα Manhattan Green και Eclipse Blue.

Εξοπλίζεται με οθόνη 10 ιντσών για infotainment και ψηφιακό πίνακα 7 ιντσών

Στο εσωτερικό, τα ανανεωμένα μοντέλα θα εξοπλίζονται με νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, για να συνδυαστεί με αυτόν του infotainment μεγέθους 10 ιντσών, ενώ εξοπλίζονται και με νέα καθίσματα με 15 χλστ. περισσότερο αφρό για μεγαλύτερη άνεση. Ακόμα το infotainment έχει αναβαθμιστεί με το τελευταίας έκδοσης λογισμικό της Citroen και εξοπλίζεται με ασύρματο Android Auto και Apple CarPlay. Τέλος, τεχνολογικά, τα δύο μοντέλα θα προσφέρονται με έως και 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού.

Θα διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικές και ήπια υβριδικές επιλογές

Η γκάμα κινητήρων τους θα περιλαμβάνει μόνο ήπια υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα. Όσον αφορά τα ήπια υβριδικά σύνολα, εξοπλίζονται με έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λτ. και ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ των 28 ίππων. Τα ήπια υβριδικά σύνολα, έρχονται σε δύο εκδόσεις με 100 και 136 ίππους ενώ έχουν την δυνατότητα να κινηθούν αμιγώς ηλεκτρικά για μικρές αποστάσεις. Όσον αφορά τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, η βασική έκδοση εξοπλίζεται με μια μπαταρία 50 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων, ενώ μπορεί να κάνει 358 χλμ με μια φόρτιση. Η άλλη έκδοση, εξοπλίζεται με μεγαλύτερη μπαταρία 54 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 156 αλόγων και είναι ικανή να φτάσει τα 418 χλμ. σε αυτονομία. Να σημειωθεί ότι και οι δύο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις θα μπορούν να φορτίσουν σε 100 kW και θα μπορούν να φτάσουν από το 20% στο 80% μέσα σε 30 λεπτά.

VW
Leasing