Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ήπια υβριδική Carrera 911 ετοιμάζει η Porsche

Ήπια υβριδική Carrera 911 ετοιμάζει η Porsche

2.227 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2024)

- «Πιάστηκε» να την δοκιμάζει στο Nurburging
- Ήπια υβριδική λειτουργία, χωρίς φόρτιση, θα έχει η νέα Carrera
- Αναμένονται εντός του 2025
- Μέχρι το 2030 η Porsche θέλει το 80% των πωλήσεων της να είναι ηλεκτρικά

«Πιάστηκε» να την δοκιμάζει στο Nurburging

Εδώ και κάποια χρόνια η Porsche δοκιμάζει μια εξηλεκτρισμένη έκδοση της 911. Για πρώτη φορά, όμως, φωτογραφίες βγαίνουν στη δημοσιότητα για μια ηλεκτροκίνητη έκδοση βασισμένη στην «βασική» Carrera. Η νέα Carrera 911 «πιάστικε» να δοκιμάζει τις αντοχές της στην πίστα του Nurburging έχοντας κολλημένο στο παρμπρίζ ένα κίτρινο αυτοκόλλητο, το οποίο βάση νόμου φέρουν τα πειραματικά οχήματα με ηλεκτροκινητήρα στην Γερμανία. 

Ήπια υβριδική λειτουργία, χωρίς φόρτιση, θα έχει η νέα Carrera

Ο CEO της Porsche, Oliver Blume, είχε επιβεβαιώσει από πέρυσι ότι μια υβριδική 911 είναι στα σκαριά. Η νέα Carrera θα έχει μάλλον ήπια υβριδική λειτουργία στο στυλ του αγωνιστικού 919 Hybrid LMP1 και δεν θα είναι Plug-in υβριδική όπως το hypercar 918 Spyder. Αυτό σημαίνει ότι η νέα υβριδική Carrera δεν θα χρειάζεται πρίζα για να φορτίσει. Oι ηλεκτροκινητήρες θα χρησιμοποιούνται ως υποστηρικτικοί του βενζινοκινητήρα και η ανάκτηση ενέργειας θα γίνεται μέσα απ΄το φρενάρισμα. Παρόμοιες φήμες είχαν διαρρεύσει και για την GTS εκδοχή της 911.

Αναμένονται εντός του 2025

Τα πρώτα οχήματα της ανανεωμένης γκάμας της 911, που αναφέρονται στα εσωτερικά της Porsche ως γενιά «992.2» θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται. Πιθανότατα να παρουσιαστούν στις αμερικάνικες αγορές το 2025. Με υποψήφιες ονομασίες για την εκδοχή της Carrera να είναι: «Carrera S E-Hybrid» ή «Carrera 4S E-Hybrid» αν το σύστημα ηλεκτρικής κίνησης χρησιμοποιείται στους μπροστινούς τροχούς.

Μέχρι το 2030 η Porsche θέλει το 80% των πωλήσεων της να είναι από ηλεκτρικά

Η Porsche έχει δεσμευτεί να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση. Μέχρι το 2030, στοχεύει το 80% των πωλήσεών της να είναι από ηλεκτρικά οχήματα. Ενώ το υπόλοιπο 20% θέλει να είναι ως επί το πλείστον υβριδικά, που θα αποτελούνται αποκλειστικά από την σειρά 911.
 

Toyota
VW