4 φωτογραφίες »

Η ιταλική μάρκα αναφέρει πως έχουμε μπροστά μας το πιο ισχυρό hypercar που έχει κατασκευάσει.

Ήρθε η πιο ισχυρή πιστάδικη Lamborghini (+vid)

2.140 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2020)

Το νέο αυτοκίνητο της Lamborghini ακούει στο όνομα Essenza SCV12 και ουσιαστικά πρόκειται για μία νέα «υπερκατασκευή» της ιταλικής μάρκας μόνο για λίγους και μόνο για την πίστα.


Αν και οι ομοιότητες με την Huracán Super Trofeo είναι υπαρκτές, η ιταλική μάρκα έρχεται να ξεκαθαρίσει πως έχουμε μπροστά μας το πιο ισχυρό hypercar πίστας που έχει κατασκευάσει. Παράλληλα υπογραμμίζει πως μόλις 40 πελάτες θα μπορέσουν να αποκτήσουν τη νέα Essenza SCV12 η οποία αφορά για αποκλειστική χρήση εντός πίστας.
 
Εξωτερικά θα λέγαμε πως η εικόνα μιλάει από μόνη της. Η τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος συνοδεύεται από τον πελώριο αεροδυναμικό διαχύτη και φυσικά την μηδαμινή απόσταση από το έδαφος για την καλύτερη δυνατή αεροδυναμική. Σε αυτό το σημείο η Lamborghini υπογραμμίζει πως χάρη σε ολόκληρο το αεροδυναμικό κιτ, η κάθετη δύναμη της Essenza SCV12 φτάνει τα 1.200 κιλά στα 250 χλμ./ώρα.
 
Το πιο ισχυρό hypercar της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα που προσφέρει απλόχερα 842 ίππους, ενώ το ανθακονημάτινο πλαίσιο που βασίζεται είναι η αιτία για να κρατάει χαμηλά το βάρος. Μάλιστα η εταιρεία υποστηρίζει πως όλα τα μέρη του αμαξώματος  είναι τόσο ισχυρά, που το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται ένα παραδοσιακό roll cage για την προστασία των επιβατών του.
 
Κλείνοντας να σημειωθεί πως όσοι αποκτήσουν μία από τις 40 Essenza SCV12 θα λάβουν χρήσιμες πληροφορίες από τον Emanuele Pirro, πέντε φορές νικητή του LeMans και τον Marco Mapelli, έναν από τους οδηγούς GT3 που έχει στις τάξεις της η μάρκα.

FORD E-TRANSIT
OPEL